Rēzeknē aizvadītas daudzveidīgas aktivitātes nometnē „Ābelīte 2010”

18. jūnijā Rēzeknes Skolēnu interešu centrā (SIC) noslēgsies tradicionālā bērnu nometne „Ābelīte 2010”. Nometne, kura ilga trīs nedēļas ir spilgts apliecinājums tam, ka sapņiem ir lieli spārni, sevišķi tad, ja sapņotāji ir bērni. 42 bērni no dažādām Rēzeknes skolām piedalījās karaļvalsts brīnumos un katrs varēja izbaudīt, cik daudzveidīga ir mākslas, mūzikas pasaule.


Profesionālu Rēzeknes SIC pedagogu: Jevgēnijas Dudukalovas, Diānas Garančas, Evitas Žabo, Alīdas Silaunieces, Zentas Jukevičas, Jelenas Antonovas, Aijas Cīrules-Leidumas, Dzintras Gribustes, Sarmītes Romančukas un Irēnas Baufales vadībā bērniem tika piedāvātas nodarbes, kuras attīsta saskarsmi, domāšanu, radošumu.

Kā norāda nometnes vadītāja, Rēzeknes SIC direktores vietniece Mārīte Sulojeva, visas aktivitātes tendētas uz to, lai bērni saturīgi pavadītu brīvdienas, savstarpēji komunicētos. „Nometnē piedalās bērni no 7 – 12 gadiem. Tie ir dažādu tautību pārstāvji: latvieši, krievi, poļi. Tas savukārt sekmē integrāciju un vēl labāk pilnveido kumunikācijas prasmes. Esam priecīgi, ka šī ir tradicionālā nometne, kura notiek jau no 1993. gada. Mums ir savas tradīcijas un arī sadarbības partneri. Gribam teikt paldies Rēzeknes ceļu policijas darbiniekiem, aptiekas „Virši” vadībai, Valsts robežsardzes koledžas kolektīvam, Rēzeknes ugunsdzēšanas un glābšanas biedrībai, SIA „Ceļi un tilti”, Rēzeknes 1. vidusskolai u. c. Šogad visas darbības notiek karaļvalstī un bērni labprāt gatavoja kroņus, dažādas brošas un citus rotājumus, atslēgu piekariņus, zīmēja un veidoja no smiltīm savas „sapņu pilis”. Pedagogi šo triju nedēļu laikā ieguldīja darbu, lai katrs nometnes dalībnieks Rēzeknes SIC justos brīnišķīgi,” uzsver nometnes vadītāja.

Jāpiebilst, ka līdzās radošām un izklaidējošām aktivitātēm, bērniem bija iespēja uzzināt arī daudz lietderīgas informācijas. Nometnes ietvaros SIC viesojās pārstāvji no ceļu policijas, bija tikšanās ar aptiekas „Virši” darbiniekiem, kuri stāstīja par veselīgu dzīvesveidu, bērni apmeklēja Valsts robežsardzes koledžu. Savukārt lielākais un emocijām bagātākais izbrauciens bija uz Ilūkstes novadu, kur varēja aplūkot Bebrenes muižu, paciemoties BEBRU muzejā.

Katra diena nometnes dalībniekiem nesa īpašus pārsteigumus, jauku satikšanās prieku ar jauniegūtiem draugiem un radošiem skolotājiem. Sportiskās aktivitātes mijās ar intelektuālām spēlēm, pašu dziedātas dziesmas ar karaoke, bet kulminācija šim pasākumam bija polonēzes apgūšana. Jo katram karaļgalma pārstāvim ir jāmāk kāds raits deju solis.

Jāteic, ka nometnes dalībnieki šo nedēļu laikā ir ieguvuši, redzējuši un iemācījušies ļoti daudz. Tas noteikti noderēs jaunajā mācību gadā un turpmākajā dzīvē.

Informāciju sagatavoja:

Rēzeknes SIC žurnālistikas pulciņš