PO Rēzekne saņems Kultūras ministrijas finansējumu

Rēzeknes profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Rēzekne” ir saņēmis pozitīvu vērtējumu Kultūras ministrijas izsludinātā konkursā „Par profesionālās mākslas pieejamības nodrošināšanu Latvijas reģionos”. Šajās dienās tiek parakstīts līgums starp LR Kultūras ministriju un Rēzeknes pilsētas domes Kultūras pārvaldi par 8595,00 Ls piešķīrumu un finanšu līdzekļu izlietojuma mērķiem.


Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Rēzekne” ir pašvaldības finansēta organizācija, kas dibināta 1991.gadā uz Rēzeknes KN Tautas pūtēju orķestra bāzes. PO „Rēzekne” ir viens no trijiem profesionālajiem pūšamo instrumentu orķestriem Latvijā. PO „Rēzekne” pastāvīgi darbojas pūtēju orķestru mūzikas popularizēšanā pilsētā un novadā, ir Starptautiskā pūtēju orķestru festivālu, Rēzeknes Džeza mūzikas dienu, Dziesmu svētku u.c. pilsētai un valstij svarīgu kultūras notikumu dalībnieks. Neatņemama orķestra darbības sastāvdaļa ir jauno mūziķu izglītošana un audzināšana, jo orķestrī līdzās profesionālajiem mūziķiem spēlē arī J.Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņi.

PO „Rēzekne” sadarbībā ar J.Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas simfonisko orķestri veido mūziķu vienību – Rēzeknes simfonisko orķestri, kas ir lielāko Rēzeknes pilsētas un novada kultūras projektu ilggadējs un pastāvīgs dalībnieks. Profesionāla orķestra darbība ir arī viens no priekšnosacījumiem Austrumlatvijas daudzfunkcionālā kultūras centra ( Rēzeknes koncertzāle) projekta, būvniecības ieceres un finansējuma saņemšanas apstiprinājumam Kultūras ministrijā un Rēzeknes pašvaldībā.

Kultūras ministrijas finansējums tiks izmantots orķestra koncertdarbības turpmākai nodrošināšanai, transporta un publicitātes izdevumiem, kā arī simfoniskās mūzikas programmu iestudēšanai Rēzeknē un Rēzeknes novadā

Informāciju sagatavoja:

Rēzeknes KN kultūras darba menedžere Ilona Rupaine
Tālr. 26119946, ilona.rupaine@rezekne.lv