Pirmklasniekiem no trūcīgām ģimenēm Rēzeknes dome piešķirs 20 latu pabalstu

Rēzeknes pilsētas domes deputāti nolēmuši pirmklasniekiem no trūcīgām ģimenēm piešķirt vienreizējo materiālo pabalstu 20 latu apmērā. Šāds pabalsts būs izmaksājams tiem pirmklasniekiem, kuri deklarēti Rēzeknes pilsētā, pabalstu izmaksu veiks domes Sociālās aprūpes pārvalde. Pēc tās aplēsēm šāds vienreizējais pabalsts varētu būt piešķirts 100 ģimenēm.


Pabalsta saņemšanai ģimenei jāvēršas domes Sociālās aprūpes pārvaldē pie sava inspektora (125., 127. vai 128. kabinetā) līdzi ņemot izziņu par to, ka bērns uzsācis mācības 1. klasē, informē Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes vadītājas p.i. Valentīna Barišnikova.

Pabalstu noformēšana notiek pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 8.00 līdz 16.30 (pārtraukums no plkst. 12.00 līdz 12.30), kā arī trešdienās no plkst. 8.00 līdz 12.00.

Atgādināsim, ka, Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi paredz šādu sociālo palīdzību ģimenēm, kurās bērni apmeklē izglītības iestādes:

1. Ģimenēm, kurām ir piešķirts trūcīgās ģimenes statuss, pieejami šādi pabalstu veidi:
pabalsts pusdienu apmaksai skolēniem vispārizglītojošajās skolās – 100% apmērā no maksas par pusdienām skolā skolēniem, kuri mācās no 2. klases līdz 9.klasei. Pabalsta summa tiek pārskaitīta ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem skolā, ar kuru tiek noslēgts līgums;
pabalsts bērnudārza izdevumu segšanai – 100% apmērā no izdevumu maksas līdz 9 mēnešiem gadā. Pabalsta summa tiek pārskaitīta ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem, ar kuru tiek noslēgts līgums.
2. Ģimenes, kurām nav piešķirts trūcīgās ģimenes statuss, bet ienākumi pēdējos trijos mēnešos uz vienu ģimenes locekli nepārsniedz 90 latus mēnesī, iepriekšminētos pabalstu veidus var saņemt, iesniedzot Sociālās aprūpes pārvaldē rakstveida iesniegumu, ienākumus apliecinošus dokumentus (par pēdējiem trim mēnešiem), saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

Turklāt domes Sociālās aprūpes pārvalde līdz 16. septembrim organizē sociālo akciju. Tās mērķis palīdzēt pilsētas trūcīgajām ģimenēm nodrošināt bērnus ar nepieciešamajām kancelejas precēm, apģērbu un apaviem. Ziedotās mantas atstājiet Sociālās aprūpes pārvaldē, un tās nodos trūcīgajām ģimenēm, kurām tas visvairāk nepieciešamas.

Informāciju sagatavoja;

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja