Pārtikas pakas Līvānu novadā februāra mēnesī saņēmuši 225 cilvēki

Februāra mēneša pēdējā nedēļā Labdarības programmas „Pārtikas banka paēdušai Latvijai” pārtikas pakas saņēmuši 225 palīdzības saņēmēji Līvānu novadā.


Pārtikas pakā bija dažādi produkti – milti, griķi, eļļa, cukurs, putraimi, makaroni un citi; katras pakas faktiskā tirgus vērtība aptuveni 10 LVL. Produktus labdarības programmai ir ziedojuši uzņēmēji, tie ir pirkti arī par iedzīvotāju ziedoto naudu.

Palīdzības sniegšanu Līvānu novadā nodrošināja biedrība „Baltā māja”, kurā kā Ziedot.lv reģionālā tīkla dalīborganizācija ir iesaistījusies programmā „Paēdušai Latvijai”. Biedrība nodrošina palīdzības programmas administrēšanu brīvprātīgi un par savu darbu nesaņem samaksu.

Programmas ieviešanā atbalstu sniedza Līvānu novada dome, kura nodrošināja transportu pārtikas paku atvešanai no Rīgas, kā arī telpas pārtika paku izvietošanai un izdalīšanai. Tāpat lielu ieguldījumu sniedz pašvaldības Sociālā dienesta darbinieki gan Līvānos, gan pagastos, kas nodrošina iedzīvotājus ar informāciju, palīdz aizpildīt pieteikuma anketas. Līvānu novada pagastu sociālie darbinieki nodrošina arī saviem iedzīvotājiem pārtikas paku saņemšanu.

Labdarības programmas „Pārtikas banka paēdušai Latvijai” turpinās savu darbību arī turpmākajos mēnešos. Iespēju robežās palīdzība tiks sniegta ģimenēm, kurās kāds ģimenes loceklis ir bezdarbnieks kopš 2008, gada jūnija, kā arī tām ģimenēm, kurām pašvaldība nav piešķīrusi un formālu iemeslu dēļ nevar piešķirt trūcīgās ģimenes statusu. Pirmkārt palīdzība tiks sniegta ģimenēm, kurās aug bērni.

Pieteikuma anketas ir jāatnes uz biedrības „Baltā māja” biroju (adrese: Stacijas iela 1; tālrunis: 65381707 vai 25983558). Līvānu novada pagastu iedzīvotāji var nodot pieteikuma anketas saviem sociālajiem darbiniekiem. Šomēnes pieteikuma anketas ir jānodod līdz 5. martam.

Informāciju sagatavoja:

Inguna Badune,
biedrības „Baltā māja”
programmas „Paēduši Latvijai” koordinatore