Par sadarbību starp Pleskavas apgabala administrāciju un Latgales plānošanas reģionu.

Šī gada 2.-3.martā Pleskavā notiks Latgales plānošanas reģiona (LPR) vadības tikšanās ar Pleskavas apgabala (Krievijas Federācija) administrācijas vadību un pārstāvjiem. Tās laikā LPR attīstības padomes priekšsēdētāja Rita Strode un Pleskavas apgabala augstākā vadība parakstīs sagatavoto Vienošanos par sadarbību, kas paredz attīstīt turpmākos Pleskavas apgabala un LPR kontaktus un daudzveidīgu un plašu sadarbību.


Vienošanās paredz, ka abi reģioni, pamatojieties uz Krievijas Federācijas un Eiropas Kopienas un tās dalībvalstu 1994.gada 24.jūnija Partnerības un sadarbības līguma nosacījumiem, savas kompetences ietvaros veicinās ekonomiskās, zinātniski tehniskās, kultūras un humanitārās sadarbības attīstīšanu, veidojot tam labvēlīgus apstākļus un veicinot informācijas apmaiņu visdažādākajās sadarbības jomās, kā arī atbalstot kontaktu veidošanos starp juridiskām personām, kas reģistrētas abu valstu teritorijās

Vizītes laikā R.Strode tiksies arī ar Pleskavas apgabala gubernatora vietnieku Genādiju Bezlobenko un Valsts komitejas par ekonomiskās attīstības un investīcijām pārstāvi Pleskavas apgabalā D.Ravikoviču. Bez tam Latgales plānošanas reģiona pārstāvjiem paredzēta dalība apaļā galda diskusijās ar apgabala nozaru komiteju un municipalitāšu vadošajiem pārstāvjiem, nevalstiskajām organizācijām, izglītības iestādēm un uzņēmējiem, kuri ir ieinteresēti sadarbībā ar Latgales reģionu.

Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne atzīmēja abu valstu līdzšinējās starpreģionālās sadarbības pieredzes nozīmīgumu. Jau pašreiz Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas Valdības divpusējā finanšu instrumenta finansētās programmas un pasākumu ietvaros sadarbībā ar Pleskavas apgabalu LPR īsteno projektu “Latgales plānošanas reģiona (Latvija) un Pleskavas apgabala administrācijas (Krievija) reģionālās attīstības vecināšana caur attīstības vidēja termiņa un ilgtermiņa dokumentu izstrādi, balstoties uz līdzsvarotas pārrobežu sadarbības un labas partnerības pieeju” / ENTERPLAN. Šī projekta mērķis ir dot ieguldījumu Latgales reģiona un Pleskavas apgabala pārdomātā, vienmērīgā un ilgtspējīgā sociālekonomiskā attīstībā, balstoties uz izveidoto pārrobežu sadarbības pieredzi, kopīgu telpisko teritoriju un attīstības vajadzībām, kā arī nodrošināt abu reģionu attīstības plānošanu, izstrādājot reģionu attīstības dokumentus un apgūstot Norvēģijas plānošanas pieredzi.

LPR arī turpmāk meklēs iespējas attīstīt savstarpējos kontaktus, sakarus un sadarbības īstenošanas projektus starp abu reģionu pašvaldībām, juridiskām personām, sabiedriskām organizācijām, aģentūrām un asociācijām, tirdzniecības un rūpniecības kamerām. Tāpat ļoti liela vērība tik pievērsta projektu un abpusēji izdevīgo programmu attīstīšanai tūrisma, vides aizsardzības, uzņēmējdarbības veicināšanas jomās, kā arī sadarbībai starp maziem un vidējiem uzņēmumiem. Tie ir Pleskavā paredzētās tikšanās galvenie mērķi un uzdevumi, kuri, ir pārliecināta I.Maļina-Tabūne, ņemot vērā līdz šim ieguldīto apjomīgo darbu paredzētās vizītes saskaņošanas un sagatavošanas pasākumos, arī tiks sekmīgi sasniegti un īstenoti.

Informāciju sagatavoja:

Jānis Daugavietis
Rīga biroja vadītājs
67224044