„NP Properties” industriālajā parkā Daugavpilī vērienīgu paplašināšanu veicis metālapstrādes uzņēmums „Belmast”

Latvijā lielākais industriālo parku attīstītājs „NP Properties” un SIA „Belmast” noslēdzis līgumu par aptuveni 2100 kv.m. ražošanas telpu paplašināšanu industriālajā parkā Daugavpilī – „NP Daugavpils Biznesa Parks”. Kopumā pēc paplašināšanas uzņēmuma ražotnes platība industriālajā parkā ir 3094 kv.m.


„Belmast” ir metālapstrādes uzņēmums, kas ir viens no lielākajiem eksportējošiem uzņēmumiem Latgalē.

Uzņēmums „Belmast” darbību „NP Daugavpils Biznesa Parks” uzsāka šī gada maijā, 1000 kv.m. plašās ražošanas telpās.

Industriālajā parkā ražo metālkonstrukcijas vadošajiem mobilo telefonu operatoriem NVS un Baltijas valstīs

Uzņēmuma „Belmast” pamatdarbība ir ražot dažādas sarežģītības augstas mētālkonstrukcijas telekomunikācijas vajadzībām – sakaru torņus un mastus, novērošanas un apgaismes torņus u.c. Kopumā uzņēmums mēnesī apstrādā līdz pat 600 tonnām metāla, taču līdz ar ražotnes paplašināšanu mēnesī paredzēts apstrādāt aptuveni 720 tonnas metāla.

Valērijs Jurkans-Jurgans, SIA „Belmast” valdes priekšsēdētājs: „Mūsu rūpnīcā veicam pilnu ražošanas ciklu, un praktiski visa saražotā produkcija tiek eksportēta uz Austrumu tirgu, galvenokārt uz Krieviju un Baltkrieviju. Līdz ar to „NP Daugavpils Biznesa Parks” atrašanās vieta ir stratēģiski ļoti izdevīga.
Telekomunikācijas šobrīd ir viena no tām jomām, kas attīstās ļoti dinamiski. Tā rezultātā uzņēmuma darbības apjomi ir būtiski palielinājušies, un nepieciešamība paplašināt ražotni ir likumsakarīga. Prognozējam, ka līdz ar ražotnes paplašināšanu ražošanas apjomus palielināsim par 20%.”

Uzņēmuma „Belmast” panākumus, kā arī ambiciozos plānus apliecina uzņēmuma ražošanas apjomu palielināšana un arvien plašāku eksporta tirgu apgūšana.

Elita Moiseja, „NP Properties” valdes priekšsēdētāja: „„NP Daugavpils Biznesa Parks” tiek veidots ģeogrāfiski izdevīgā vietā īpaši tiem uzņēmējiem, kuru mērķis ir strādāt Austrumu tirgus virzienā. Esmu gandarīta, ka pirmais sadarbības projekts izvērties tik veiksmīgs, un, pateicoties uzņēmuma darbības apjomu palielināšanai, ražotne paplašināta jau divas reizes.
Jāatzīst, ka metālapstrādes industrijā viena no pamata nepieciešamībām ir lielas elektroenerģijas jaudas, kuras mūsu industriālajos parkos varam nodrošināt, pateicoties to izveidei agrāko rūpnīcu teritorijās. Starp mūsu nomniekiem ir vairāki nozarē vadoši metālapstrādes uzņēmumi, kuri savas ražotnes izvēlējušies izveidot mūsu industriālajos parkos tieši pateicoties lieljaudām.”

Uzņēmuma „Belmast” (www.belmast.lv) produkcija tiek ražota lielākajiem NVS un Baltijas valstu teleoperatoriem, piemēram, Tele2 Latvijā un Lietuvā, Omnitel (Lietuvā), Velcom, LIFE un MTC (Baltkrievijā).

Pēdējo gadu laikā par lielāko uzņēmuma „Belmast” klientu kļuvis strauji augošais mobilo telefonu operators Tele2 Krievijā.

Par „NP Properties”

SIA „NP Properties” (www.industrial-park.lv) ir lielākais industriālo parku attīstītājs un apsaimniekotājs Latvijā, kas vairāku gadu laikā valsts lielākajās un stratēģiski nozīmīgākajās pilsētās izveidojis 8 industriālos parkus, kuru kopējā platība ir vairāk nekā 140 ha.

„NP Daugavpils Biznesa Parks” agrākās Daugavpils ķīmiskās šķiedras rūpnīcas vietā ir lielākais rūpnieciskais objekts, kura rekonstrukciju realizē „NP Properties”. Industriālā parka kopējā iznomājamā telpu platība ir 194 tūkst.kv.m.

„NP Properties” industriālajos parkos darbojas aptuveni 120 nomnieku – pašmāju (68%) un starptautiski (32%) uzņēmumi, no kuriem lielākā daļa ir ražotāji, pārstāvot tādas tautsaimniecības nozares kā metāla, plastmasas, gumijas un koka apstrāde, poligrāfija, iesaiņojuma ražošana u.tml. Kopumā industriālo parku nomniekiem uz doto brīdi iznomātas ražošanas, noliktavu un biroju telpas 140 000 kv.m platībā.

Informāciju sniedza:

Elita Moiseja
„NP Properties” valdes priekšsēdētāja

Informāciju sagatavoja:

Signe Znotiņa
T. 67350501; 22016161