Notika policijas 2009.gada pārskata sanāksme

3. februārī Rēzeknes pilsētas domes telpās notika Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes 2009.gada pārskata sanāksme par gada darba rezultātiem, kurā piedalījās Latgales reģiona pārvaldes vadība, kā arī Latgales RP 1., 2. un 3. kategorijas iecirkņu vadība, – informē Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdzes pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne.


Gada pārskata sanāksmi atklāja Latgales RP priekšnieks I.J.Bekešs, kurš savā uzrunā atzīmēja, ka būtiskākais pagājušā gada notikums nenoliedzami ir VP reģionālā reforma.

Latgales RP Kārtības policijas biroja priekšnieks J.Pastars atzīmēja, ka Latgales RP izveidošana ļāva ietaupīt finanšu resursus un nokomplektēt struktūrvienību ar sava darba profesionāļiem. 2010. gadā tiks turpināts darbs policijas, Valsts robežsardzes dienestu sadarbības veicināšanai un optimizēšanai. Viena no prioritātēm, kas aktualizējās pēc robežkontroles atcelšanas 2007.gada decembrī, ir sadarbības veicināšana ar Lietuvas tiesībsargājošajām struktūrvienībām.

Kriminālpolicijas biroja priekšnieks J.Vasiļjevs atzīmēja, ka 2009. gadā no visām reģionu pārvaldēm Latgales RP ir visaugstākie noziegumu atklāšanas rādītāji, izceļot Preiļu un Ludzas policijas iecirkņus.

LRP Administratīvā biroja priekšnieks J.Uļjanovs pieskārās finansiālajiem jautājumiem un atzīmēja, ka 2010. gadam iedalītie finanšu līdzekļi ir pilnīgi nepietiekami gan transporta uzturēšanai, gan saimnieciskajai darbībai un aicināja darbiniekus būt taupīgākiem.

VP Iekšējā drošības biroja priekšnieks K.Kalniņš, informējot par 2009. gada situāciju atzīmēja, ka izanalizējot disciplināro praksi kopumā vidēji reģionālajās pārvaldēs tika ierosinātas 5-6% disciplinārlietu, savukārt Latgales RP tikai 1,2 %, kas ir ļoti pozitīva prakse.

VP Finanšu vadības biroja priekšnieks O.Āboliņš uzsvēra, ka Valsts policija pagājušo gadu noslēdza bez parādiem, taču VP budžets šim gadam salīdzinot ar 2008. gadu ir sarucis par 40 miljoniem latu.

D-fakti.lv