Noslēdzies Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas Pirmais projektu pieteikumu konkurss

Š.g. 29. novembrī noslēdzās Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gadam Pirmais projektu pieteikumu konkurss. Projektu pieteikumi tika iesniegti Programmas Apvienotajā tehniskajā sekretariātā Rīgā un tā reģionālajās filiālēs Tartu un Jõhvi Igaunijā, kā arī St. Pēterburgā un Pleskavā Krievijas Federācijā.


Pirmajā projektu pieteikumu konkursā atbalstītajiem projektiem no Programmas kopumā būs iespēja saņemt vairāk kā 16.5 miljonus LVL (23 648 491 EUR).

Projektu pieteikumus izvērtēs Vērtēšanas komisija, savukārt lēmumu par projektu apstiprināšanu un finansējuma piešķiršanu pieņems Programmas Apvienotā uzraudzības komiteja, kas sastāv no programmas dalībvalstu nacionālā, reģionālā līmeņa pārstāvjiem un dažādu nozaru ekspertiem.

Programmas mērķis ir izmantot plašā pierobežas reģiona potenciālu reģiona ekonomikas attīstībai, piesaistot investīcijas nodarbinātības un dzīves līmeņa celšanai. Programma tiek finansēta no ERAF un Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta līdzekļiem un ieviesta, izmantojot atklātus projektu konkursus. Kopējais programmas finansējums ir 47 milj. EUR. Papildus ES finansējumam programmas partnervalstis plāno piešķirt savu līdzfinansējumu projektu īstenošanai.

Sīkāka informācija:

Dace Dravniece
Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gadam
Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros
Apvienotais tehniskais sekretariāts
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tel.: 6750 9526
Mob.: 2865 8636
E-pasts: dace.dravniece@estlatrus.eu