Noskaidro Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra Rēzeknē būvnieku

Ceturtdien, 4. martā Rēzeknes pilsētas pašvaldības Iepirkumu komisija nosaukusi Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra Rēzeknē būvnieku. Iepirkumu procedūras rezultātā par šo darbu veicēju izraudzīta SIA „Re&Re”, kuras piedāvātā līgumcena ir 4,8 miljoni latu.


Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā pilskalna tuvumā mājvietu radīs Skolēnu interešu centrs un Jauniešu centrs, restaurācijas un radošo industriju darbnīcas u.c. Projekta būtība ir radīt mājvietu Latgales radošajām industrijām un sniegt iespēju radoši darboties bērniem un jauniešiem.

Ēka tiks veidota vairākos līmeņos, kas saplūdīs ar diviem vertikāliem torņiem (zīmuļiem), tādēļ arī projekta nosaukums „CARAN d’ACHE”. Vērojot apkārt esošo koka māju arhitektūru, šo torņu izveidē tiks izmantoti rēzekniešiem jau ierastie kokgriezumi, un būve tiks rotāta ar koka mežģīnēm. Ēku īpašu padara jumti (mazliet ieslīpi un pārklāti ar zāles segumu). Zāles audzēšana uz jumtiem ir jauninājums, kas pamazām ienāk arī Latvijā, padarot dzelzsbetona konstrukcijas mājīgākas un radot iespaidu par ciešo saistību ar dabu. Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra jumtu segumam plāno izmantot nevis ierasto mauriņu, bet gan Latvijā augošos laimiņus, kas ir izturīgi un prasa minimālu laistīšanu un apkopi.

Radošos pakalpojumu centra (tautā sauktais „”CARAN d’ACHE”) izveidei tiek piesaistīts Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, valsts finansējums, kā arī pašvaldības līdzfinansējums.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja