No Maskavas atgriezusies Daugavpils Domes delegācija

8.-9. februārī Maskavu apmeklēja Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, izpilddirektora p.i. Jevģēnijs Hlopoks, Domes deputāts Ivars Škiņčs, Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs, spīdveja kluba “Lokomotīve” vadītājs Vladimirs Ribņikovs, – ziņo pašvāldibas majas lapa.


Kā pastāstīja Lāčplēša kungs, Daugavpils delegācija tikās ar Maskavas Centra apgabala prefektu Alekseju Aleksandrovu. Saruna bija par sadarbības tālāko attīstību. Daugavpilij ar Maskavas Centra apgabalu ir noslēgts sadarbības līgums, bet tuvākajā laikā tas tiks papildināts. Plānots, ka Maskavas Centra apgabala delegācija Daugavpili apmeklēs Pilsētas svētku laikā, jūnija sākumā, kad tiks parakstīts jaunais dokuments.

Daugavpils delegācijai bija tikšanās arī Maskavas Sporta pārvaldē, kur ar vadītāju Stepaņanca kungu pārrunāja iespējas izmantot Daugavpils sporta bāzes. Bija sagatavota plaša informācija par pilsētas sporta objektiem. Lai klātienē iepazītu Daugavpils piedāvātās iespējas, jau martā Daugavpilī ieradīsies Maskavas Sporta pārvaldes speciālisti.

Notika tikšanās ar uzņēmuma “Roselektronika” vadību. Runa bija par iespēju Daugavpilī izmantot gaismas diodes, tādejādi samazinot pašvaldības izdevumus par elektroenerģijas izmantošanu pilsētas ielās un iestādēs. Par cik šis uzņēmums ir valsts korporācijas “Rostehnoloģija” sastāvdaļa, tad tika apspriestas iespējas izmantot tehnoloģijas, lai paaugstinātu katlumāju efektivitāti. Plānots, ka uz Daugavpili atbrauks Krievijas speciālisti, lai iepazītos ar esošo situāciju pilsētā.

Daugavpils delegācija apmeklēja pārtikas produktu izstādi “ Mosprodekspo”. Izstādē piedalījās apmēram 60 valstis, to skaitā arī Latvijas pārtikas ražotāji.
Izstādes ietvaros Daugavpils delegācijai notika tikšanās ar Latvijas produktu eksporta veicināšanas programmas “ Rīgas marka” pārstāvjiem. Tika apspriests jautājums par Daugavpilī ražotās produkcijas eksportu uz Krieviju. Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka tādas iespējas mūsu uzņēmējiem ir, tāpēc viņi par to tiks informēti.