Līvānu novada dome tikās ar policijas augstāko vadību

3. martā pēc abu pušu iniciatīvas Līvānu novada domes telpās tikās pašvaldības vadība un Latgales reģiona policijas pārvaldes augstākās amatpersonas. Sarunā piedalījās arī Līvānu policijas iecirkņa vadība.


Pašvaldību pārstāvēja domes priekšsēdētājs Andris Vaivods un izpilddirektors Uldis Skreivers, savukārt Valsts policiju – Latgales reģiona policijas pārvaldes (LRPP) priekšnieks Imants Jānis Bekešs, LRPP Preiļu iecirkņa priekšnieks Andrejs Aleksandrovs un LRPP Līvānu iecirkņa priekšnieks Andris Naglis.

Sarunas galvenā tēma bija reformas, kas pēdējā gada laikā skārušas gan pašvaldību, gan policiju, kā arī iespējas uzlabot pašvaldības un policijas sadarbību, nodrošinot iedzīvotājiem kārtību un drošību jaunajās novadu teritorijās.
Policijas pārstāvji informēja par kriminogēno situāciju un paveikto Latgalē un Līvānu novadā. Policijas darbību Līvānos un novadā nodrošina 3. kategorijas policijas iecirknis Līvānos un 2. kategorijas policijas iecirknis Preiļos. Ir izstrādāta metodika, lai nodrošinātu policijas dienestu vienotu darbību visu diennakti novada teritorijā. Policijas iecirknis Līvānos iedzīvotājiem ir atvērts darba laikā no 8.00 līdz 16.30.

Tika pārrunāta arī virkne sasāpējušu jautājumu, kas prasa tūlītēju risinājumu. Tas ir darbs ar nepilngadīgajiem, sadarbība ar novada bāriņtiesu, patrulēšana, reidi, aktīvāka sabiedrības informēšana par policijas aktivitātēm. Pēdējā laikā dome saņēmusi vairākas sūdzības no vecākiem par to, ka nepilngadīgajiem Līvānos tiek tirgotas cigaretes un alkoholiskie dzērieni veikalos. Sarunas laikā tika pārrunāts jautājums arī par Līvānu policijas iecirkņa ēkas un tās apkārtnes labiekārtošanas iespējām. Pašvaldība ir gatava sadarbībai ar policiju šajos jautājumos un šādas tikšanās ar policijas vadību noteikti jāpraktizē arī turpmāk, uzsvēra pašvaldības vadītājs A.Vaivods. Viņš arī aicināja iedzīvotājus būt aktīviem un droši griezties ar ierosinājumiem pie domes vadības – priekšsēdētāja un izpilddirektora vai Līvānu policijas iecirkņa priekšnieka.

Foto: SIA „MINOX”

Tikšanās laikā Līvānu novada domē (no kreisās) Līvānu policijas iecirkņa priekšnieks Andris Naglis, Preiļu policijas iecirkņa priekšnieks Andrejs Aleksandrovs, Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, Latgales reģiona policijas pārvaldes priekšnieks Imants Jānis Bekešs un Līvānu novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers.