Līvānu domes deputāti atbalsta ideju par daudzfunkcionāla jaunatnes iniciatīvu centra izveidi

Līvānu novada domes ārkārtas sēdē deputāti atbalstīja projekta “Multifunkcionāla jaunatnes iniciatīvu centra izveide Līvānos” virzību Latvijas – Šveices sadarbības programmas apakšprioritātē “Reģionālās attīstības iniciatīvas attālos un mazattīstītos reģionos”.


Pašvaldības plānošanas un attīstības daļas vadītāja Gunta Ozoliņa prezentēja domes deputātiem ieceri par daudzfunkcionāla jaunatnes iniciatīvu centra izveidi Līvānos, Lāčplēša ielā 28 (bijusī Paspārnes ēka).

Latvijas – Šveices sadarbības programmas ietvaros Latgalē tiks atbalstīti divi šādi centri, šobrīd pieteikumus gatavo pavisam sešas Latgales pašvaldības. Maksimālais finansējuma apjoms, ko iespējams iegūt no programmas, ir Ls 72 156, pašvaldība būtu gatava nodrošināt vēl papildus Ls 27 844 centra izveidei.

Pēc finansētāja prasības centrā jābūt izveidotai semināru telpai, jauniešu informācijas centram, trenažieru un sporta telpai, atpūtas telpai ar mūzikas aparatūru, virtuvei, jauniešu hostelim, biroja telpai, kur būs iespēja darboties dažādām jauniešu iniciatīvas grupām.

Apkopojot novada jaunatnes speciālistu un attīstības plānotāju viedokli, nolemts projekta atbalstīšanas gadījumā būvēt piebūvi 330 m2 platībā ēkai Lāčplēša ielā 28 ar mansarda telpu jauniešu hosteļa vajadzībām. Šī ēka izvēlēta tādēļ, ka tā atrodas pilsētas centrālajā daļā, blīvi apdzīvotā dzīvojamo māju mikrorajonā. Jau vēsturiski tur pulcējas dažādas sporta un jaunatnes iniciatīvas grupas. Diemžēl ēka ir sliktā tehniskā stāvoklī, un veidi, kā piesaistīt finansējumu tās atjaunošanai, pašvaldībā tika meklēti jau sen. Ideju par šāda centra nepieciešamību izteikuši arī iedzīvotāji, un tā iekļauta Līvānu novada integrētās attīstības programmā.

Ja projekts gūs atbalstu, centra izveide varētu notikt laikā no 2011. gada līdz 2013. gadam. Domes deputāti par šo ieceri nobalsoja vienbalsīgi.

Informāciju sagatavoja:
Ginta Kraukle