Latgales reģions piedalīsies starptautiskajā tūrisma izstādē Sanktpēterburgā „OTDIH BEZ GRANIC. LETO 2010”

Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar Latgales reģiona attīstības aģentūru organizē Latgales reģiona dalību 14. starptautiskajā tūrisma izstādē „OTDIH BEZ GRANIC. LETO 2010”, kas notiks Sanktpēterburgā (Krievija) no 2010.gada 1. līdz 4.aprīlim.


Starptautiskā izstāde „OTDIH BEZ GRANIC. LETO 2010” ir vienīga tūrisma izstāde Sanktpēterburgā pirms 2010.gada tūrisma sezonas sākuma. Šajā izstādē piedalās lielie tūrisma operatori, tūrisma aģentūras, tūrisma informācijas centri, rehabilitācijas kompleksi, atpūtas bāzes, muzeji, masu mediju pārstāvji no Sanktpēterburgas, Maskavas, pārējiem Krievijas Federācijas reģioniem, kā arī no ārzemēm.

Kā atzina Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja Rita Strode: „Latgales reģiona tūrisma attīstības prioritāte ir Sanktpēterburgas tirgus apguve, tāpēc Latgales reģiona tūrisma speciālistu dalība šajā izstādē ir ļoti svarīga tūristu piesaistei ne tikai no Sanktpēterburgas, bet arī no pārējiem Krievijas Federācijas reģioniem”.

Latgales reģiona tūrisma speciālisti plāno piedalīties izstādē un izplatīt izstādes apmeklētājiem brošūru „Tavas skaistākas brīvdienas Latgalē un Aukštaitijā”, kas ir izdota Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam projekta LLI-050 WATER JOY ietvaros, kā arī Latgales novadu informatīvos tūrisma materiālus krievu valodā. Izstādes laikā ir paredzēta akcija – Latgales tūrisma uzņēmumu atpūtas piedāvājumu izloze izstādes apmeklētājiem. Akcijas mērķis ir mērķtiecīgi popularizēt Latgales tūrisma piedāvājumus un piesaistīt arvien vairāk tūristu uz Latgales reģionu, tās ietvaros uzaicinot izstādes apmeklētājus atpūsties par brīvu kādā no Latgales viesu mājā. Uz doto brīdi tiek plānoti 30 – 40 piedāvājumi, tā saucamais „Balvu fonds” no Latgales novadu tūrisma uzņēmumiem.