Latgales plānošanas reģiona delegācija dalība Vitebskas Investīciju Forumā

Pēc Vitebskas apgabala vadības ielūguma Latgales plānošanas reģiona (LPR) delegācija šā gada 25.-26. februārī piedalījās Vitebskas starptautiskajā Investīciju forumā. LPR administrācijas pārstāvjiem bija organizētas vairākas tikšanās ar Vitebskas izpildkomitejas atbildīgajām amatpersonām, vietējo municipalitāšu, ieinteresēto uzņēmēju un atbildīgo komisiju pārstāvjiem.


LPR administrācijas vadītāja Iveta Maļina – Tabūne informēja, ka Investīciju foruma laikā notika izstādes, investīciju projektu prezentācijas, tikšanās. Ar prezentāciju par Latgales reģionu, mūsu iespējām un piedāvājumiem, kā arī ar mūs interesējošiem virzieniem uzstājās arī LPR pārstāvji. Gan oficiālajās tikšanās reizēs, gan arī neformālajās sarunās ļoti liela vērība tik pievērsta abpusēji izdevīgo projektu attīstīšanai tūrisma, sporta, vides aizsardzības, uzņēmējdarbības veicināšanas jomās, kā arī savstarpēji izdevīgai sadarbībai transporta un loģistikas attīstībā.

Sevišķi aktuāli tas ir tieši šai brīdī, ņemto vērā apstākli, ka līdz 2010.gada 2.aprīlim notiek atklātais projektu pieteikumu konkurss Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta 2007.–2013. gadam ietvaros. Tās mērķis ir veicināt ilgtspējīgu un vienlīdzīgu pierobežas reģiona sociālekonomisko attīstību, lai padarītu to konkurētspējīgu ekonomiskajai un uzņēmējdarbības attīstībai un pievilcīgu dzīvošanai un apmeklēšanai.

Minētajā programmu konkursā plāno piedalīties arī LPR, un šim nolūkam nepieciešami arī ieinteresēti partneri no Baltkrievijas puses. „Tikšanās laikā investīciju forumā izkristalizējās virkne interesantu priekšlikumu un ideju. To realizēšanai jāveic nopietns darbs ar mērķi turpināt veiksmīgu Latgales un Vitebskas reģionu sadarbību un attīstību” – teica I.Maļina-Tabūne. Jau tuvākajā laikā tiks attīstīti iedibinātie kontakti un sadarbības iespējas ar mērķi konkretizēt savstarpējās intereses, potenciālus un piedāvājumus kopīgu projektu izstrādei tūrisma, vides aizsardzības un transporta, kā arī infrastruktūras un mazās un vidējās uzņēmējdarbības attīstības sektoros.

Informāciju sagatavoja:

Jānis Daugavietis
Rīga biroja vadītājs
67224044