Labu projekta partneri grūtāk atrast nekā sievu

”Labu projekta partneri grūtāk atrast nekā sievu” – tā atzina Heldurs Unts no Tallinas Tehniskās universitātes uzstājoties 5. oktobrī notikušajā Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas (Programma) Partneru meklēšanas forumā. Forumā piedalījās, apsprieda savas projektu idejas un meklēja jaunus projektu partnerus vairāk kā 190 dalībnieki no Programmas teritorijas Igaunijā, Latvijā un Krievijā.


Forumu atklāja Latgales Plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietniece Rita Strode, sveicot foruma dalībniekus Daugavpilī un aicinot būt aktīviem projektu iesniedzējiem. Krievijas Federācijas Konsulāta Daugavpilī Konsula vietnieks Viktors Jevsejevs uzsvēra pārrobežu sadarbības lomu un iespējas, ko šai kontekstā sniedz Programma. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Attīstības instrumentu departamenta direktore Arina Andreičika uzsvēra partnerības nozīmību projektu veidošanā. Programmas Apvienotā Tehniskā sekretariāta vadītāja Unda Ozoliņa foruma dalībniekiem akcentēja Programmas prioritātes un atbalsta virzienus.

Programmas Apvienotā tehniskā sekretariāta projektu vadītāja Iveta Puzo prezentēja iespējamos ieguvumus no labas partnerības, tai pašā laikā arī liekot apzināties projektu partneru savstarpējos pienākumus labas sadarbību nodrošināšanai. Savukārt Reģionālās kapacitātes veicināšanas iniciatīvas (Regional Capacity Building Initiative – RCBI) eksperts Sergejs Balaņevs sniedza pavisam praktiskus ieteikumus partnerības plānošanai – kā atrast īsto partneri, kādā veidā partnerību veidot un kā plānot partnerības aktivitātes konkrēta projekta ietvaros.

Foruma dalībniekiem arī bija iespēja iepazīties ar pavisam konkrētu partnerības pieredzi no jau īstenotiem pārrobežu sadarbības projektiem, ko prezentēja Māris Bozovičs no Latgales Reģionālās attīstības aģentūras, Heldurs Unts no Tallinas Tehniskās universitātes un Olga Vasiļenko no Pleskavas sabiedriskās organizācijas „Čudskoje ozero”. Šajās prezentācijās eksperti uzsvēra labas un sabalansētas partnerības nozīmi ikviena projekta īstenošanā. Eksperti uzsvēra nepieciešamību izvēlēties uzticamus un pieredzējušus partnerus un vadošā partnera nozīmīgo lomu projekta īstenošanā. Projekta plānošanā arī liela nozīme pievēršama katra partneru specifiskās lomas, iespēju, atbildības un informācijas aprites apspriešanai un koordinēšanai. Eksperti vairākkārtēji uzsvēra, ka partneru izvēlei jau projekta plānošanas gaitā ir ārkārtīgi liela nozīme, un tai nereti ir arī izšķiroša ietekme uz projekta īstenošanas kvalitāti.

Foruma otrā daļā dalībnieki prezentēja savas projektu idejas un apsprieda iespējas sadarboties kopīgu projektu ietvaros. Dalībniekiem arī tika dota iespēja iepazīties ar vairāk kā 100 projektu idejām, ko dalībnieki bija iesūtījuši reģistrējoties Forumam. Vislielākā interese bija izrādīta par 3.2 prioritāti – cilvēku savstarpējās sadarbības veicināšanai izglītības, kultūras, sporta, sociālās un veselības aprūpes jomās.

Partneru meklēšanas forumu organizēja Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas Apvienotais tehniskais sekretariāts sadarbībā ar Reģionālo Kapacitātes veicināšanas iniciatīvu (RCBI).

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2010. gada 29. novembris. Pirmajā projektu pieteikumu kārtā no programmas līdzekļiem atbalstītie projekti varēs saņemt vairāk kā 16.5 miljonus LVL (23 648 491 Eiro). Projektu pieteikuma dokumenti, vadlīnijas un pārējie dokumenti pieejami programmas mājas lapā www.estlatrus.eu » How to Apply » Applicant’s Pack.


Sīkāka informācija:

Dace Dravniece
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas
Apvienotais tehniskais sekretariāts
Tel.: 6750 9526
Mob.: 2865 8636
E-pasts: dace.dravniece@estlatrus.eu