Jāņos līgos visos Līvānu novada pagastos un arī pilsētā

Šogad tiks svinēti pirmie Līgo svētki jaunajās Līvānu novada robežās, kur pēc apvienošanās draudzīgi sadzīvo Līvānu pilsēta un 5 pagasti. Lai iespēja līksmot latviešu tautas skaistākajos – vasaras saulgriežu svētkos būtu ikvienam, Līvānu novadā Jāņu pasākumi notiks visos pagastos un arī Līvānu pilsētā.


Ielīgošana sāksies jau piektdien, 18. jūnijā plkst. 15.00 Sutru kultūras namā ar labo darbu noslēguma svētkiem, kuru laikā tiks prezentēti iedzīvotāju iniciatīvas projekta rezultāti. Savukārt plkst. 22.00 Sutru kultūras namā visi aicināti uz balli, kur spēlēs Aīda.

Sestdien, 19. jūnijā plkst. 16.00 Līvānu kultūras centrā norisināsies NVO Mazākumtautību dienas pasākums „Ielīgosim Līvānos”. Tā laikā katram būs iespēja iepazīt Līvānu novada dažādu kultūru krāsainību un daudzveidību. Pasākumu rīko Slāvu biedrība „Uzori”.

Ar Jāņu siera un jāņuzāļu tirgošanu 22. jūnijā plkst. 12.00 svētki tiks ieskandināti Turku pagastā, pie Jaunsilavas pamatskolas. Par lustīgu noskaņu gādās „Ceiruleits” un „Turki” – abas Līvānu novada folkloras kopas.

22. jūnijā plkst. 20.00 Jāņu ielīgošana būs Rožupes brīvdabas estrādē ar Daugavpils teātra izrādi „Klepernīku pogosta zvaigzne”, bet pēc izrādes – plkst. 22.00 zaļumballe ar grupu „Brālīši”.

Zāļu dienā – 23. jūnijā plkst. 20.00 Rudzātu centrā, skaistajā pagasta parkā Līgo klasika – iemīļotās Rūdolfa Blaumaņa izrādes „Skroderdienas Silmačos” kopīga skatīšanās, plkst. 22.00 parkā zaļumballe – spēlē Mārtiņš Zaļais.

Tā kā daudzi līvānieši līgos pilsētā, tad padomāts arī par viņiem – 23. jūnijā plkst. 22.00 Līgo balle Tradīciju laukumā Līvānos, spēlēs grupa „Airi”. Ieeja – brīva.

Līgo vakarā ikviens varēs doties svinēt arī uz Jersiku, kur brīvā dabā, pie Daugavas notiks pagasta svētki „Ielīgosim Jāņus Jersikā” – sākums 23. jūnijā plkst. 20.00 ar siera degustāciju un Jāņu vainagu skati. Plkst. 21.00 skatītājus priecēs Līgo svētku uzvedums un koncerts, bet plkst. 22.00 visi aicināti uz Jāņuguns aizdegšanu. Līgo – disko – zaļumballes ritmos līdz pat Jāņu dienas rītam ļaus priecāties Radio 1 dīdžejs Jānis Balodis un grupa „Starpbrīdis”. Darbosies arī bufete.

Svētku pasākumus rīko Līvānu kultūras centrs un kultūras darbinieki pagastos.

Informāciju sagatavoja:
G.Kraukle