Jānis Lāčplēsis parakstīja vienošanos par trīspusējās konsultatīvās padomes izveidošanu

17. februārī Daugavpils Domē notika Uzņēmēju forums, kura mērķis bija apspriest esošo situāciju biznesā un iespējas, kā sadarboties ar pašvaldību. Foruma noslēgumā tika parakstīta vienošanās par trīspusējās konsultatīvās padomes izveidošanu. Padomes sastāvā būs 5 pašvaldības pārstāvji, 5 darba devēju pārstāvji, 5 arodbiedrību pārstāvji.


Atklājot forumu, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis uzvēra, ka esošajā ekonomiskajā situācijā jābūt vienotiem. Lāčplēša kungs pateicās uzņēmējiem par lielo ieinteresētību un atsaucību uz pašvaldības aicinājumu izveidot konsultatīvo padomi. Domes priekšsēdētājs iepazīstināja klātesošos ar esošo ekonomisko situāciju Daugavpilī un pašvaldības darbu sociālās spriedzes mazināšanā. Lāčplēša kungs uzsvēra, ka Dome daudz darījusi, lai piesaistītu ES naudu, bet radušās problēmas, kas saistītas ar konkursiem uz veicamajiem darbiem. Lāčplēša kungs informēja uzņēmējus, ka notiek darbs, lai panāktu izmaiņas likumdošanā, kas ļautu vietējiem uzņēmējiem uzvarēt konkursos un saņemt pasūtījumus.
Klātesošos uzrunāja arī Domes priekšsēdētāja vietnieks Grigorijs Ņemcovs, viņš novēlēja veiksmi foruma dalībniekiem un biznesa attīstību pilsētā.
Foruma laikā savā pieredzē dalījās dažādu uzņēmumu, arodbiedrību pārstāvji.
Noslēgumā tika parakstīta vienošanās par trīspusējās konsultatīvās padomes izveidošanu. Padomes sastāvā būs 5 pašvaldības pārstāvji, 5 darba devēju pārstāvji, 5 arodbiedrību pārstāvji.

Padomes galvenais uzdevums ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību, kopīgi ar pašvaldību meklēt jaunas iespējas, problēmu risināšanas ceļus, lai radītu jaunas darba vietas Daugavpilī.

No uzņēmējiem padomē strādās Pjotrs Savostjanovs ( Uzņēmēju padomes priekšsēdētājs), Aleksandrs Daderko ( Uzņēmējdarbības attīstības asociācijas valdes priekšsēdētājs), Josifs Reuts (Būvnieku asociācijas Daugavpils nodaļas vadītājs), Georgijs Sorokins (SIA “Daugavpils pievadķēžu rūpnīca” padomes priekšsēdētāja vietnieks), Leonards Sprukts (SIA “Danuta” valdes loceklis).
Viņu vietnieki būs Jurijs Dovoreckis (SIA “Magistr” viceprezidents), Jevģēnijs Vasiljevs (SIA “Gādība” izpilddirektors), Arnolds Lavrinovičs (SIA “Laila logistika” valdes loceklis), Nadežda Kozlova (SIA “Antaris” tirdzniecības direktore), Tatjana Morenko (SIA “Zieglera mašīnbūve” direktore).
Arodbiedrības pārstāv: Valentīns Gradkovskis (Arodbiedrību centra priekšsēdētājs)Andris Samušs (Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības koordinators), Jevģēnijs Servuts (Celtnieku arodbiedrības priekšsēdētājs), Anna Junele (Pilsētas izglītības arodbiedrības priekšsēdētāja), Inna Grinoka (Latgales arodbiedrību darba reģionālais koordinators).

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka, 65404374