Ja vēlaties tirgot pasākumos Rēzeknē

Rēzeknē šogad plānoti daudzi un dažādi brīvdabas pasākumi, un, protams, tajos labprāt piedalās arī tirgotāji no malu malām, piedāvājot dažādus gardumu, kā arī darinājumus no māla, metāla, auduma utt.


Domes Pilsētas saimniecības pārvaldes speciāliste Tatjana Botušanska stāsta, ka nodarboties ar tirdzniecību publiskās vietās var tikai ar pašvaldības izsniegtu rakstisku atļauju. Saņemt atļauju ielu tirdzniecībai Rēzeknē ir pavisam vienkārši – jāvēršas un jāreģistrējas pie pasākuma organizatoriem, kuri sastādīs kopējo sarakstu un to iesniegs Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldē. Tas jādara vismaz piecas dienas pirms pasākuma, taču iespējamas arī atkāpes.

Ja uzņēmējs vēlas tirgot alkoholiskos dzērienus (piemēram, alu) un tabakas izstrādājumus, tad par katru tirdzniecības vietu jāmaksā pašvaldības nodeva 15 latu apmērā. Ja viens tirgotājs organizē vairākas tirdzniecības vietas, tad nodevas summu reizina ar tirdzniecības vietu skaitu. Protams, atļauju izsniegs tad, ja tirgotājs uzrādīs alkohola vai tabakas izstrādājumu tirgošanas licenci.

Šovasar Rēzeknē plānoti vairāki pasākumi, kuri norisināsies arī pēc plkst. 22.00 – laikam, līdz kuram ir atļauta alkohola tirdzniecība. Taču Rēzeknes pašvaldības saistošie noteikumi nosaka, ka gadījumus, kad alkohola tirgošanas laiku var pagarināt. Šādu atļauju izsniedz pašvaldība.

Reģistrējot tirgoties gribētājus vēl tiek iekasēta maksa par tirdzniecības vietu, taču šajā gadījumā summa ir atkarīga no daudziem un dažādiem rādītājiem – produkcijas veida, tirgotāja statusa (piemēram, tantiņa pārdod cimdus vai firma kādu pieprasītu preci), kā arī no daudziem citiem apstākļiem. Parasti maksa par vietu ir no 3 līdz 5 latiem, bet atsevišķos un visai retos gadījumos var sasniegt 10 latus, un to iekasē galvenokārt tirgošanās laikā.

Informācjiu sagatavoja:
D. Zirniņa