Izvērtēti pieteikumi Austrumlatvijas daudzfunkcionālā centra būvniecībai

Rēzeknes pilsētas domes Iepirkumu komisija paziņojusi Austrumlatvijas Reģionālā daudzfunkcionālā centra būvniecības konkursa uzvarētāju. Sešu būvnieku konkurencē uzvarējusi SIA „ARČERS”, kas koncertzāli apņemas uzbūvēt par 10,5 miljoniem latu. Šis bijis saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, un „ARČERS” dokumentus bija iesniedzis atbilstoši konkursa nolikumam, bet četri pretendenti to nebija veikuši. Tagad saskaņā ar likumu konkursa dalībnieki var apstrīdēt domes komisijas lēmumu Iepirkumu uzraudzības birojā. Ja tas notiks, ieilgs objekta būvniecības uzsākšana, informē Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs, domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Rešetņikovs.


Daudzfunkcionālās koncertzāles izveidei pašvaldībai būs jānodrošina nevis 9 miljonu latu, kā tas bija paredzēts iepriekšējās domes laikā, bet gan aptuveni 2 miljonu latu līdzfinansējums.

Tikmēr pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Jaudzema informē, ka pēc daudzfunkcionālas koncertzāles būvniecības tiks saglabātas visas pašreizējās kultūras iestādes. Jaunajā objektā mājvietu radīs pūšamo instrumentu orķestris „Rēzekne”, kura darbam pašvaldība pašlaik īrē telpas „Ziemeļblāzmā”, būs telpas arī tautas mākslas kolektīvu darbam un mēģinājumiem, iedzīvotāji varēs skatīties kino, kā arī Dzimtsarakstu nodaļa beidzot atradīsies mūsdienīgās un piemērotās telpās. Un ļoti svarīgi ir tas, ka pilsētā būs akustiskā koncertzāle. Šāda objekta nepieciešamību Rēzeknē apliecinājuši vairāki kultūras pasākumi (Krievijas kolektīvu koncerts „Pareizticīgo balsis Latvijā”, Baroka mūzikas dienas, džeza koncerts u.c.), kas bija ļoti labi apmeklēti, tomēr norisinājās ne visai piemērotās telpās. Līdz ar daudzfunkcionālā centra izbūvi pilsētā varēs rīkot dažādus kultūras pasākumus, kā arī uzņemt slavenus māksliniekus.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja