Izsludināti grozījumi Biedrību un nodibinājumu likumā

Biedrība „Latvijas Pilsoniskā alianse” (eLPA) aicina Latvijas nevalstiskās organizācijas (NVO) iepazīties ar NVO jurista sagatavotu skaidrojumu grozījumiem Biedrību un nodibinājumu likumā. Grozījumi likumā stājas spēkā jau ar 24.02.2010. un paredz būtiskas izmaiņas turpmākā biedrību, nodibinājumu darbībā Latvijā.


Grozījumi Biedrību un nodibinājumu likumā tika izstrādāti ar mērķi precizēt ziņas, kas ierakstāmas Biedrību un nodibinājumu reģistrā saistībā ar Maksātnespējas likuma spēkā stāšanos un konkretizēt atsevišķus Uzņēmumu reģistrā iesniedzamos dokumentus, to saturu un iesniegšanas kārtību. Likumprojekta izstrādāšanas procesā aktīvi piedalījās Latvijas Pilsoniskā alianse un citas organizācijas, kā rezultātā likumā tika iestrādātas vairākas normas, kas turpmāk atvieglos daudzu NVO ikdienas darbību.

Ar NVO jurista skaidrojumu grozījumiem Biedrību un nodibinājumu likumā ikviens var iepazīties eLPA izdotā elektroniskā izdevumā „NVO jurista padoms”, kas nāk klajā katru mēnesi un tiek publicēts Latvijas NVO vortālā www.nvo.lv.

„NVO jurista padoms” tiek izdots no šī gada sākuma un tajā tiek aplūkoti NVO aktuālie jautājumi no juridiskā viedokļa. Padoma autore ir NVO juriste Marija Heislere – Celma, kas pastāvīgi visiem interesentiem – neformālām interešu grupām, biedrībām, nodibinājumiem, to dibinātājiem – fiziskām un juridiskām personām, citu starpā arī valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvjiem un ārvalstniekiem – sniedz arī bezmaksas juridiskās konsultācijas par NVO darbību Latvijā. Jautājumus NVO juristam var uzdot, rakstot uz e-pastu jurists@nvo.lv vai otrdienās zvanot uz tālruni 67846464.

Informāciju sagatavoja:

Edgars Grigorjevs
Informācijas koordinators
Biedrība „Latvijas Pilsoniskā alianse”
Tel. 67 84 64 64, 297 15 791
E-pasts: alianse@nvo.lv
Twitter.com/alianse
www.NVO.lv