Izsludina Rēzeknes daudzfunkcionālā centra būvniecības konkursu

Rēzeknes pilsētas dome ir izsludinājusi atklātu konkursu par Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra būvdarbu veikšanu. Pieteikumi konkursam iesniedzami līdz 13. jūlijam.


Iecerētā būve ietver kultūras, sabiedrisko iniciatīvu un mūžizglītības pasākumu, kino demonstrēšanas funkcijas, būs gan akustiskā koncertzāle un skatuve, gan laikmetīgās mākslas un keramikas ekspozīciju izstāžu zāle, gan ceremoniju-dzimtsarakstu svinību zāle, gan profesionālā pūtēju orķestra “Rēzekne” un tradicionālās tautas mākslas kolektīvu atrašanās un mēģinājumu telpas. Jaunā būve kļūs par nozīmīgu kultūras norišu centru Latgales iedzīvotājiem. Daudzfunkcionālā centra Rēzeknē metu konkursā par uzvarētāju atzīts SIA “Vizuālās modelēšanas studija” darbs ar devīzi „Zīdaste”.

Atgādināsim, ka Eiropas Savienības struktūrfondu aktivitātei “Nacionālas un reģionālas nozīmes daudzfunkcionālu centru izveide” Rēzeknes iesniegto daudzfunkcionālā centra projektu Kultūras ministrija apstiprināja pagājušā gada rudenī.

Projektētāji ir aprēķinājuši, ka reģionālā daudzfunkcionālā centra Rēzeknē izveides izmaksas varētu būt aptuveni 10 miljoni latu. Centra būvniecībai no Eiropas Reģionālās attīstības fonda paredzēti 5,4 miljoni lati, valsts budžeta dotācija – 0,6 miljoni lati.

Informāciju sagatavoja:
D.Zirniņa