Izsludina konkursu par Rēzeknes galvenās ielas – Atbrīvošanas alejas rekonstrukciju

Rēzeknes pilsētas dome ir izsludinājusi atklātu konkursu par Atbrīvošanas alejas rekonstrukciju Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekta „Atbrīvošanas alejas un satiksmes pārvadu rekonstrukcija, nodrošinot Rēzeknes kā Austrumlatvijas kultūras un izglītības centra pieejamību” 2. kārtas ietvaros. Pieteikumi konkursam iesniedzami līdz 6. jūlijam.


„Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas projekts ir sarežģīts un prasīs daudzus satiksmes ierobežojumus pilsētā. Lai mazinātu neērtības, ielas rekonstrukciju veiksim pa posmiem. Projekts paredz ne tikai jauna ielas seguma izbūvi, bet arī tās paplašināšanu līdz četrām braukšanas joslām vietās kur tā šobrīd ir šaurāka, ielas apgaismojuma sistēmas modernizēšanu. Īpašu uzmanību pievērsīsim izpildāmo darbu kvalitātei, lai neatkārtojas iepriekšējo domju pieredze, kad ielās gadu pēc to rekonstrukcijas parādās bedres un atklājas dažādas nepilnības. Domes uzdevums ir kontrolēt darbu izpildi un nepieļaut šādas kļūdas. Veiksim ne tikai veikto darbu, bet arī rekonstrukcijā izmantojamo materiālu kvalitātes kontroli,” stāsta Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

Atgādināsim, ka ERAF projektu īsteno divās kārtās Pirmās kārtas ietvaros patlaban rekonstruē kustības pārvadu pār dzelzceļu, bet otrajā kārtā tiks veikta Atbrīvošanas alejas rekonstrukcija posmā no Lubānas ielas līdz Latgales ielai un Latgales iela no Atbrīvošanas alejas līdz Daugavpils ielai. Atbrīvošanas alejas rekonstrukciju jāpabeidz līdz nākošā gada rudenim.

Projekta pirmās kārtas kopējās izmaksas ir 1 786 254 lati, no kuriem 85% finansē ERAF, 6% – valsts, bet 9% – pašvaldība.

Informāciju sagatavoja:
D. Zirniņa