Iemēģina jaunu ūdens tūrisma maršrutu pa Daugavu.

No 25. līdz 30.maijam projektā „Bella Dvina” pārrobežu sadarbības ietvaros tiks organizēts nobrauciens ar smailītēm pa Daugavu – sāksies nobrauciens Baltkrievijas pilsētā Polockā, bet finišēs Daugavpils novada Slutišķos, dabas parkā „Daugavas loki”, maršruta kopējais garums – aptuveni 150 kilometru, informē Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs.

Nobrauciena pirmajā dienā tā dalībnieki dosies līdz Novopolockai, bet otrās dienas vakarā sasniegs Disnu. Trešajā dienā nobrauciena dalībnieki iecerējuši sasniegt Justijanovas ciemu, bet ceturtajā – apmeklēt Verhņedvinsku, Leonpoles ciemu, pa Daugavu šķērsot Baltkrievijas – Latvijas robežu un apstāties Piedrujā. Divās nākamajās nobrauciena dienās tā dalībnieki apmeklēs Gandeļus un Krāslavu. Noslēgsies nobrauciens 30.maijā Slutišķu ciemā, kur dabas parka „Daugavas loki” teritorijā norisināsies starptautiskais tautas mākslas festivāls „Augšdaugava 2010”.

Nobraucienā piedalīsies 20 dalībnieki no projekta partneriem, Vitebskas apgabala un Latgales pašvaldībām un tūrisma speciālistiem, Eiropas Komisijas delegācijas Baltkrievijā, kā arī žurnālisti. Polockā, Disnā, Verhņedvinskā un Krāslavā nobrauciena dalībniekiem paredzētas tikšanās ar masu mediju un tūrisma firmu pārstāvjiem.

Pasākuma mērķis ir pievērst Latvijas un Baltkrievijas tūristu un atpūtnieku uzmanību ūdens tūrisma iespējām Latgalē un Vitebskas apgabalā Baltkrievijā.

Jāatzīmē, ka nobrauciena posms „Verhņedvinska – Slutišķi” ir daļa no šogad projektā „Bella Dvina” izstrādātā ūdens maršruta „No ezeru labirinta – uz skaistuli Daugavu”. Šis maršruts izveidots tā, ka tūristi, ceļojot ar smailītēm, var iepazīties ar ievērojamām Latgales un Vitebskas apgabala vietām.

Projekta „Bella Dvina” vadošais partneris ir Polockas pilsētas izpildkomiteja, Latvijas pusi projektā pārstāv Latgales reģiona attīstības aģentūra. Projekta ietvaros partneri kopā ir veikuši izpēti par tūrisma pakalpojumu attīstības iespējām un mārketinga pozicionēšanu kopējai BellaDvinas tūrisma teritorijai gar Daugavu Vitebskas apgabalā un Latgalē, izstrādājuši virkni tūrisma maršrutu un mārketinga materiālu, kopīgi piedalījušies Starptautiskajās tūrisma izstādēs Balttour 2010 Rīgā, Atpūta bez robežām 2010 Minskā, kā arī nodrošināti ieguldījumi ūdenstūrisma infrastruktūras uzlabošanā Baltkrievijā. Projekts tiek finansēts no Interreg III A Dienvidu programmas sadarbībai starp Latviju – Lietuvu – Baltkrieviju, projekta finansējums ir 500 000 EUR, tas tiek ieviests no 2009.g. sākuma līdz 2010.g. jūlijam.

Vairāk informācijas par projektu www.belladvina.com.

Informāciju sagatavoja:
Harijs Vucins, kompānija „13.STĀVS”
e-pasts: harijs@13stavs.lv, tālr./fakss: +371 654 21243
Papildus informācija:
Tatjana Kozačuka, +37129851091