Iedzīvotāju pieņemšanas centrs – rēzekniešu ērtībai

Lai sekmētu pašvaldības sniegto pakalpojumu kvalitāti, atvieglotu pilsētnieku nokļūšanu pie speciālistiem un domes vadības, 2001. gadā darbu sāka Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju pieņemšanas un apkalpošanas centrs.


Kopš tā laika vairakkārt norādīts, ka centram jākļūst par Vienas pieturas aģentūru, kur iedzīvotājs nepieciešamo informāciju un pakalpojumus var saņemt vienuviet nevis staigājot no viena domes kabineta uz otru. Lai šīs runas pārtaptu reālajā rīcībā, pašvaldība pieņēmusi vairākus lēmumus. Viens no tiem – Iedzīvotāju pieņemšanas un apkalpošanas centrā strādājošo skaitu palielināt līdz diviem cilvēkiem, no 1. februāra pievienojot tam Dzīvesvietas deklarēšanas nodaļu. Ir mainīta arī centra atrašanās vieta – tas joprojām atrodas domes 1. stāvā, bet citā kabinetā – 124. Ērtāka nokļūšana ir no Rēzeknes Biznesa centra ieejas puses, kas centru dara pieejamu arī iedzīvotājiem ar kustību traucējumiem (te ierīkots panduss un automātiskās durvis).

Tagad centra speciālisti sadarbībā ar pašvaldības struktūrvienībām apkopo informāciju par sniedzamajiem pakalpojumiem, iesniedzamajiem dokumentiem utt., lai pakāpeniski spētu nodrošināt pakalpojumu sniegšanu vienuviet.

Iedzīvotāju pieņemšanas un apkalpošanas centra mērķis ir sniegt apmeklētājiem informāciju par domes vadības, struktūrvienību darbību un domē risināmajiem jautājumiem, kā arī par pakļautībā esošajiem uzņēmumiem un iestādēm, publiskām apspriešanām, veikt pierakstīšanos uz pieņemšanu pie domes deputātiem un vadības, izsniegt sākotnējo izziņas materiālu, saņemt fizisko un juridisko personu rakstiskos iesniegumus. No 1. februāra centrs pārņem arī iedzīvotāju dzīvesvietas deklarēšanas funkciju.

Iedzīvotāju pieņemšanas un apkalpošanas centra darba laiks darba dienās no plkst. 8.00 līdz 16.30 (pusdienu pārtraukums no plkst. 12.00 līdz 12.30), tālrunis 64607609. Jautājumos, kas saistīti ar dzīvesvietas deklarēšanu, zvanīt pa tālruni 64607618.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja