Domes priekšsēdētājs pieņēma iedzīvotājus Jersikā

Katra mēneša pirmajā trešdienā Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods tiekas ar iedzīvotājiem un pašvaldības darbiniekiem kādā no novada pagastiem. Šoreiz – Jersikas pagastā.


Pagastu pārvaldes atbildīgie darbinieki jau laikus bija izvietojuši paziņojumus un piedāvāja iedzīvotājus nodrošināt arī ar transportu, ja kādam rastos problēmas ar nokļūšanu līdz pagasta pārvaldei. Iedzīvotāji domes priekšsēdētāju jau gaidīja – izveidojās pat neliela rinda pie kabineta durvīm. Visi apmeklētāji ar A.Vaivodu vēlējās runāt individuāli. Kā atzina priekšsēdētājs – tika uzdoti konstruktīvi jautājumi, kas saistīti ar saimnieciskiem jautājumiem.

Pagasta pārvaldes vadītājs Artūrs Vilcāns uz tikšanos ar priekšsēdētāju bija saaicinājis arī visus pārvaldes darbiniekus un pagasta iestāžu vadītājus: Jersikas pamatskolas direktori Inesi Jaunušāni, Jersikas tautas nama vadītāju Žannu Graznovu, Madaliņas bibliotēkas vadītāju Zentu Onckuli, Rīta bibliotēkas vadītāju Veru Pabērzi, bibliotēkas darbinieci Ainu Usāri, pagasta pārvaldes lietvedi Anitu Lietaunieci, kasieri Viju Švirksti, teritorijas plānotāju Baibu Vucenlazdāni, sociālo darbinieci Olitu Bidzāni, ārsta palīgu pagasta veselības punktā Liliju Jaudzemu, tehnisko darbinieci Mariju Lazdāni, Jersikas pagasta komunālās saimniecības vadītāju Jāni Greidānu. Sarunā piedalījās arī Jersikas pamatskolas padomes priekšsēdētājs, pagasta iedzīvotājs Valdis Labinskis. No novada domes bija ieradies ne tikai priekšsēdētājs Andris Vaivods, bet arī priekšsēdētāja vietniece Aija Usāne, Sociālā dienesta vadītājas vietniece Solvita Ziemele un sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Kraukle.

Ar darbiniekiem tika pārrunāts plašs jautājumu loks – Jersikas pagasta budžets 2010. gadam, prioritātes pagasta attīstībā, prasības pret darbiniekiem, darbinieku attieksme pret iedzīvotājiem, kultūras dzīve pagastā, darbs ar jaunatni un interešu izglītība, brīvpusdienu un cita veida sociālie jautājumi, interneta nodrošinājums pagasta iestādēs, satiksme un skolēnu pārvadāšana, pašvaldības avīzes „Līvānu novada vēstis” saturs un izplatīšana, atkritumu apsaimniekošana un izcenojumi utt.

Domes priekšsēdētājs A.Vaivods atzina, ka arī viņam pusgada laikā izveidojies savs skatījums uz Jersikas pagastu, un tas ir pozitīvs. „Jersikieši ir īsti patrioti. Tāpat kā līvānieši, arī jersikieši nekad nelaiž garām izdevību apliecināt, no kurienes viņi nāk. Jūs protat aizstāvēt savu viedokli, un tas ir labi. Jersikai arī turpmāk jāsaglabā savs vārds, jo tā ir jūsu vēsture, jūsu identitāte. Jums piemīt gan pašapziņa, gan patriotisms, un varbūt tieši tas mums valstī kopumā šobrīd pietrūkst. Politika ir politika, bet cilvēki ne pie kā nav vainīgi. Katrā pagastā ir labas iestrādes un tradīcijas, un mēs tās gribam saglabāt, nevis graut,” teica domes priekšsēdētājs.

Informāciju sagatavoja:
G.Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste