Daugavpils prezentācija pārsteidza Minsku

No 6.-8. oktobrim Minskā (Baltkrievija) darba vizītē uzturējās Daugavpils Domes priekšsēdētāja vietniece Žanna Kulakova. Vizītes mērķis- piedalīties starptautiskā zinātniski praktiska konferencē “Lielo pilsētu resursi- reģiona un valsts sociāli ekonomiskās attīstības resursi”.


Ka pastāstīja Kulakovas kundze, konferencē piedalījās 240 delegāti no 11 valstīm. Konferences laikā tika prezentēta arī Daugavpils. Žannas Kulakovas prezentācija izraisīja ļoti lielu interesi, jo tā bija sagatavota ļoti uzskatāmi ar daudziem vizuālajiem materiāliem. Par pilsētu interesējās ļoti daudzu valstu pārstāvji, Baltkrievijas televīzija sagatavoja arī sižetu. Minskas administrācijas pārstāvji ieinteresējās par savu tautiešu dzīvi Daugavpilī, tāpēc šajā jomā varētu veidoties sadarbība. Vizītes ietvaros tika runāts arī par Daugavpils Tramvaju uzņēmuma projektu- jaunu tramvaju iegādi un uzņēmuma modernizāciju. Kulakovas kundze apmeklēja rūpnīcu, kur ražo tramvajus. No uzņēmuma puses tika saņemts apliecinājums, ka tramvaju galīgā komplektēšana varētu notiks Daugavpilī, kas radītu jaunas darba vietas mūsu pilsētā.

“Katram tādam braucienam- dalībai konferencēs, semināros un izstādēs ir liela nozīme. Jā, tūlītēju rezultātu nevar saņemt, bet tas rada jaunas iespējas, pieredzi. Nedrīkst ierauties savā čaulā, tas nedos pozitīvus rezultātus. Ir jākontaktējas, ir jādalās pieredzē, ir jāstāsta par sevi. Tikai tad par mums un Daugavpils iespējam zinās, kas ļaus piesaistīt investīcijas biznesa un mūsu pilsētas attīstībai”, uzsvēra Žanna Kulakova.

Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka,.