Dagdas novadā tiekas triju Baltijas valstu vides ministri

4.jūnijā Dagdas novadā, Baltijas Ministru padomes ietvaros notikušajā Baltijas vides ministru sanāksmē tika parakstīts jauns Baltijas valstu starpvaldību līgums par sadarbību vides jomā.


Minētais līgums ir svarīgākais trīspusējo sadarbību vides aizsardzībā regulējošais līgums, kas aptver sadarbību tādās jomās kā dabas resursu ilgtspējīga izmantošana, ilgtspējīgas ražošanas un patēriņa veicināšana, atkritumu apsaimniekošana, dabas aizsardzības tiesību normu ieviešana, vides aizsardzībai pieejamo finanšu resursu apgūšana un zaļā publiskā iepirkuma veicināšana.

Tāpat līgums nosaka valstu sadarbību pārrobežu vides piesārņojuma novēršanā un samazināšanā, Baltijas jūras aizsardzībā, kā arī ietekmes uz vidi novērtējuma un stratēģiskais vides novērtējuma jautājumos.

Šis sadarbības līgums veicinās arī Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas sadarbības turpmāko attīstību.

Līgumus no Latvijas puses parakstīja vides ministrs Raimonds Vējonis, no Lietuvas puses – vides ministrs Gediminas Kazlauskas un no Igaunijas puses – vides ministrs Jaanus Tamkivi .

Sīkāka informācija:
Kristīne Barševska
Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa
Tālr.: 67026533 / 26417267
E-pasts: prese@vidm.gov.lv