Dagdas novada pašvaldība sagatavojusi jaunus projektus

Dagdas novada domes sēdē 10.februārī tika atbalstīta divu projektu iesniegšana, kas paredz jauna saietu nama būvniecību Dagdas novada Ezerniekos un rekonstrukciju Ķepovas pagasta ēkai. Par aktualitātēm Dagdas novadā skatieties arī Dagdas Televīzijas sagatavotajā raidījumā


Dagdas novada domes sēdē veikti redakcionāli grozījumi Dagdas novada pašvaldības nolikumā, kā arī apstiprināti Dagdas novada pašvaldības darba kārtības noteikumi.

Atbalstīta pieteikuma „Jauna saietu nama būvniecība Ezerniekos” (ar kopējām projekta izmaksām Ls 151 211,96, t.sk. kopējās attiecināmās izmaksas Ls 124 968,56) un „Ķepovas saietu nama un izstāžu zāles rekonstrukcija” (ar kopējām projekta izmaksām Ls 130 185,11 , t.sk. kopējās attiecināmās izmaksas Ls 107 591,00) iesniegšana ES ELFLA projektu konkursā “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem”. Projektu apstiprināšanas gadījumā pašvaldība apņemas nodrošināt līdzfinansējumu 25% no kopējām attiecināmajām izmaksām).

Pieņemts lēmums piedalīties Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektā „Animalterapijas izmantošana Latvijas-Lietuvas pierobežas pašvaldību sociālās vides stiprināšanai” kā sadarbības partneriem (projekta apstiprināšanas gadījumā tiks nodrošināta projekta priekšfinansēšana 9888,00 EUR apmērā un līdzfinansējums 15% – 1483,20 EUR no pašvaldības pamatbudžeta līdzekļiem).

Veiktas izmaiņas Dagdas novada projektu sarakstā valsts budžeta dotācijai novada infrastruktūras attīstībai – apstiprināti Ķepovas, Asūnes, Šķaunes un Svariņu pagasta pārvaldes projektu saraksti valsts budžeta dotācijas saņemšanai novada infrastruktūras attīstībai.

Pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem pašvaldības autoceļiem un ielām noteiktas atbilstošās uzturēšanas klases un atsevišķiem pašvaldības autoceļiem noteikti satiksmes ierobežojumi pavasara-vasaras periodā (no 01.04.2010. līdz 31.10.2010.) – attiecīgi aizliegta transportlīdzekļu kustība ar pilnu masu virs 7 tonnām. Aizliegta visu transportlīdzekļu kustība pa Ezernieku vidusskolas pievedceļu visā tā garumā.

Sakarā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas atzinumu par labojumu veikšanu pašvaldības saistošajos noteikumos apstiprināti Dagdas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr.4 „Par sociālo palīdzību Dagdas novadā” (stāsies spēkā pēc atkārtotas saskaņošanas ar ministriju). Apstiprināts Dagdas novada pašvaldības Juridiskās nodaļas nolikums un Sabiedrisko attiecību un komunikācijas nodaļas nolikums.

Ar 2010.gada 1.martu noteikta SIA „Dagdas komunālā saimniecība” namu apsaimniekošanas maksa: mājām bez centrālās apkures – 0,15 Ls/m²; mājām ar centrālo apkuri – 0,17 Ls/m².

Apstiprināts Asūnes Tautas nama sniegto pakalpojumu maksas apjoms par telpu un aparatūras nomu.

Pieņemts lēmums slēgt zemes nomas līgumu pazemes urbuma un ūdenstorņa uzturēšanai Bērziņos, kā arī zemes nomas līgumu ar a/s „Krāslavas piens”.

Izskatīts jautājums par Dagdas novada administratīvajā teritorijā esošo publisko ezeru un upju pārvaldīšanu, pagaidām šie pienākumi nodoti SIA „Dagdas komunālā saimniecība”.

Informāciju sagatavoja: Dagdas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību un komunikācijas nodaļas vadītājs Juris Viļums, juris.vilums@dagda.lv