Balvu pilsēta atzīmē gadadienu

13.februārī Balvu pilsēta svinēja 82.dzimšanas dienu. Tradicionāli Balvu Kultūras un atpūtas centrs bija kupli apmeklēts. Pasākums iesākās ar Balvu pilsētas uzrunu saviem iedzīvotājiem: „Manas ielas, dārzi un laukumi veido unikālus rakstus, bet dzīvību tajos uzturat Jūs…”.


Balvu novada Domes priekšsēdētājs Jānis Trupovnieks savā uzrunā apsveica balveniešus un novadniekus. Viņš minēja nozīmīgu faktu, ka 11.februārī, kas ir īstenais pilsētas gadadienas datums, ar Domes lēmumu tika apstiprināts novada pašvaldības 2010.gada budžets. Tas ir svarīgākais dokuments pilsētas un novada turpmākajai attīstībai. Priekšsēdētāja teiktais radīja pārliecību, ka Balvi dzīvo bērnu čalās, un Laimes lāci mums nav jādodas meklēt citur – viņš dzīvo tepat.

Novada vadītājs pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar Mis un Misters Balvi 2009 Lailu Lielbārdi un Romānu Garaņinu, kuri pateicās pašvaldībai par iespēju Balvu novada jauniešiem piedalīties skaistumkonkursā un tādā veidā izmēģināt un pierādīt savas spējas. Jaunieši sirsnīgu paldies teica arī Kultūras un atpūtas centra speciālistiem par paveikto konkursa organizēšanā. Balvu Kultūras un atpūtas centrs šogad dzīvo 55 gadu jubilejas zīmē. Šo iestādi no 2007.gada vada enerģiskā un radošā direktore Anita Strapcāne. Pateicoties viņas un kultūras cilvēku profesionālajai darbībai, te visu paaudžu iedzīvotāji var gūt baudījumu atpūtas un izklaides pasākumos un arī paši iesaistīties tautas mākslas un citu radošo kolektīvu darbībā. Domes priekšsēdētājs apsveica direktori un kolektīvu iestādes jubilejā un pateicās par pievilcīgas kultūrvides veidošanu Balvu novadā.

Balvos strādā profesionāli un iniciatīvas bagāti pedagogi. Šogad novada Domes Pateicības rakstu saņēma Balvu pamatskolas logopēde Līga Zača. Viņa ir speciāliste, kura sniedz logopēdisko un psiholoģisko atbalstu skolēniem, kuriem nepieciešama pedagoģiskā korekcija.

Īpašs prieks Balvu novadā ir par jauniešiem, kuri, neviena nemudināti, sniedz palīdzīgu roku un iepriecinājumu grūtībās nonākušajiem. Pateicības rakstu saņēma Oskars Ambarovs, kurš ap sevi pulcina citus jauniešus un iesaista viņus labdarības akcijās. Oskars ir saņēmis arī 2009.gada Latvijas lepnuma balvu. Pēc apsveikuma viņš kopā ar saviem domubiedriem pastāstīja par sevi, nākotnes plāniem un sniedza muzikālu sveicienu savai pilsētai, izdziedot vārdus: ”mums jāveic lietas lielākas šajā pilsētā”. Jaunieši aicināja ikvienu būt līdzatbildīgam pilsētas nākotnes veidošanā.

Pasākuma apmeklētāji vairāk kā divu stundu garumā varēja baudīt krāšņus pašdarbnieku priekšnesumus, kurus sniedza koncerta dalībnieki, sākot no pirmsskolas līdz pat senioru vecumam. Priekšnesumi bija daudzveidīgi – no tautu dejām līdz mūsdienu ritmiem. Muzikālu sveicienu balveniešiem dāvāja arī dziedošā Dukuru ģimene no Cēsu novada. Pasākuma kulminācijā visi vienojās kopīgā Aiņa Šaicāna dziesmā „Manai pilsētai”.

Informāciju sagatavoja:

Solvita Avotiņa,
Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste