Arī latgalieši parāda savu karstasinīgo garu pasaules mērogā!

Nupat dibinātās salsas deju grupas „AGUA” debija Pasaules Ruedas čempionātā izrādījusies negaidīti veiksmīga – sīvā 10 valstu konkurencē Minhenē izcīnīta augstā 4.vieta.

Deju grupa „Agua” tapusi, apvienojoties Latvijas labākajiem salsas dejotājiem. Viņi ir īsta komanda. “Aguas” sastāvā ir divi īsteni latgalieši no matu galiņiem līdz papēžiem- Oskars Sadovskis no Daugavpils un Dana Grabuste no Rēzeknes-, trīs ogrēnieši- Elīna Eida, Jānis Apelēns un Jānis Trubačs-Boginskis, kā arī trīs cēsinieki- Krišjānis Rāvietis, Jānis Ruskulis un Mārtiņš Freimanis. “Agua” papildina arī ugunīgās latvju dāmas – māsas Sanita un Baiba Tunces no Jūrmalas, Agnese Lapena – no Aizputes un Anna Palaša no mūsu galvaspilsētas Rīgas.

„Agua” pārstāvis, dzimušais latgalietis, kā arī „Dejo ar zvaigzni 3” atlases finālists Oskars Sadovskis atzīst: „Salsa man ir prieks, kaisle, iztēles lidojums, improvizācija, iedvesma. Šobrīd esmu ļoti gandarīts un priecīgs, ka 2,5 gadus atpakaļ izvēlējos iepazīt salsu. Pateicoties tam, esmu piedzīvojis daudz jauku mirkļu, iepazinis brīnišķīgus cilvēkus, atradis labus sabiedrotos mērķu piepildīšanai deju pasaulē. Un tas viss vēl mudina virzīties tālāk uz priekšu, turpināt baudīt deju un priecēt apkārtējos.”

„Agua” dibināta ar ambiciozu mērķi – veiksmīgi nostartēt Pasaules čempionātā, paceļot Latvijas salsas tradīcijas jaunā līmenī. Līdz šim dejotājiem nācies aprobežoties vien ar valsts un galvaspilsētas mēroga salsas festivāliem. Mīlestība uz salsu „Agua” dalībniekiem aizsākusies deju centrā „Nianse”, daļu apmācības dejotāji apguvuši pašmācības ceļā un apmeklējot viesmākslinieku nodarbības, kā arī aktīvi darbojoties deju pasaulē.

Pasaules čempionāts Ruedā jeb kazino salsas dejās no 17. līdz 21.martam norisinājās Minhenē, spēkiem mērojoties komandām no 10 valstīm – Austrālijas, Venecuēlas, Somijas, Ukrainas, Serbijas, Latvijas, Nīderlandes, Spānijas, Šveices un Anglijas.

Jau pirmajā dienā sevišķu publikas atsaucību izpelnījušies tieši latvieši, kas improvizēja kopā ar Anglijas komandu, dejojot vienas mūzikas pavadībā. Otrajā dienā, uzstājoties ar pirmo kārtas numuru, latvieši veikli iekļuva finālā līdz ar Austrāliju, Serbiju, Nīderlandi un 2008. / 2009. gada čempioniem- Šveici. Rezultātā tika izcīnīta augstā 4.vieta, piekāpjoties Serbijai, Nīderlandei un Austrālijai, bet aiz sevis atstājot bijušo pasaules čempioni salsā – Šveici.

Čempionātā pieprasītās kubas mūzikas vietā latvieši bija izvēlējušies puertorikāņu izpildītāja Hector Lavoe dziesmu „Aguanile”. Deju krāšņāku darīja ainas no Orishas – Ogun un Yemaya – Kubas dievu leģendām. Žūrija bija ļoti izbrīnīta uzzinot, ka „Agua” horeogrāfiju jaunieši sagatavojuši pašu spēkiem, bez viesmākslinieku palīdzības, kas norādīja uz dejotāju augsto līmeni, mērķtiecību, gribasspēku, garīgo un fizisko pilnbriedu.

„Agua” dalībnieki aktīvi pilnveidojas, apmeklējot pasaulē ievērības cienīgu salsas pasniedzēju nodarbības, iegūstot unikālas prasmes, kuras pēc tam ar prieku demonstrē dažādos Latvijas kultūras pasākumos.

Vairāk info:
www.agua.lv