Aktivitātes jaunatnes darbā Līvānu novadā.

No 11.janvāra Līvānu bērnu un jauniešu centrā tiek realizēts projekts „Esi informēts un līdzDarbojies!”, kas tiek īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2009.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros un ilgs 5 mēnešus.


Projekta ietvaros tiek turpinātas 2009.gada nogalē iesāktās apmācības jauniešiem, kas vēlas attīstīt sevī līderu prasmes. Tāpat noris arī semināru cikls Līvānu novada skolās, kura laikā nodarbību vadītāja, jaunatnes lietu speciāliste Inga Zvaigzne-Sniķere, rosina jauniešus aizdomāties par vardarbību apkārtējā vidē un māca izprast agresīvās emocijas sevī un kā no tām organiski atbrīvoties, nedarot pāri līdzcilvēkiem.

Šobrīd notiek finiša darbi pie Līvānu novada jauniešu portāla izveides, kura uzdevums būs informēt jauniešus par iespējām līdzdarboties un būt aktīviem. Mājas lapā jaunieši varēs izteikt savu viedokli par novadā notiekošo, dalīties apmācību, semināru un braucienu iespaidos un piedzīvotajā, uzzināt par plānotajiem pasākumiem, portālā tiks apkopoti jauniešiem aktuāli raksti un ievietotas pasākumu foto galerijas. Pie mājas lapas izveides šobrīd strādā divi Līvānu jaunieši, taču, lai lapa būtu interesanta un vienmēr aktīva, aicinām jauniešus pievienoties mūsu komandai!

Paralēli minētajām aktivitātēm, projekta laikā tiek veikta esošās situācijas izpēte par darbu ar jaunatni Līvānu novadā pēc Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajiem kritērijiem. Šis pētījums ļaus objektīvi paskatīties uz reālo situāciju un veikt problēmu analīzi un nepieciešamo risinājumu izstrādi, kas veicinās jaunatnes darba attīstību mūsu novadā.

Informāciju sagatavoja:

Līvānu BJC jaunatnes lietu speciālists
Inga Zvaigzne-Sniķere