Zvejsalnieks aicina Saeimas deputātus uz atklātu tikšanos

Viens no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amata kandidātiem – Artūrs Zvejsalnieks – šodien nosūtījis Saeimas deputātiem aicinājumu uz atklātu tikšanos. Viņš uzskata, ka deputātiem abi kandidāti pirms to galējas izvērtēšanas jāiepazīst klātienē.


„Ir skaidrs, ka topošajam KNAB vadītājam ir būtiski gūt gan sabiedrības, gan arī Saeimas atbalstu. Diemžēl sabiedrību mēs varam uzrunāt tikai un vienīgi ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību. Taču deputātiem, lai izdarītu kādus spriedumus par kandidātiem, tie vismaz reizi būtu jāredz klātienē,” savu soli pamato Zvejsalnieks.

Viņš ir pārliecināts, ka par kāda atbilstību vai neatbilstību amatam var spriest tikai tad, ja kandidāts iepazīts personīgi. Jo tas ir vienīgais veids kā var objektīvi izvērtēt priekšlikumus un pretendentu nākotnes redzējumu par darbu KNAB. „Pašreiz izskatās, ka politiķus vairāk interesē mūsu pagātnes grēki un pazīšanās loks, nevis tas, ko varam piedāvāt korupcijas apkarošanai vai novēršanai. Dažas partijas pat ir pamanījušās parakstīt aicinājumu, kurā apgalvo, ka mēs ar Vilnīti neesam gana kompetenti. Taču ar lielāko daļu no šiem parakstītājiem es ne reizi pat neesmu ticies. Tad pēc kādiem gan kritērijiem viņi var spriest par manu vai mana sāncenša kompetenci,” secina Zvejsalnieks.

Kā piemēru viņš min nesen izplatīto paziņojumu par savu attieksmi pret lobēšanas likumu: „Žurnālisti un politiķi man regulāri vaicā par sievu, paziņām vai piecus gadus veciem auto vadīšanas pārkāpumiem, bet neuzdod jautājumus par lobēšanas likumu, kas tiešā veidā attiecas uz KNAB vadītāja pienākumu veikšanu.”

Diemžēl šobrīd ir skaidrs, ka sabiedrība, kā arī lielākā daļa Saeimas deputātu KNAB priekšnieka amata kandidātu viedokli, kā arī informāciju par tiem iegūst vien ar preses starpniecību. Tieši tāpēc Zvejsalnieks vēlas situāciju mainīt, klātienē tiekoties ar deputātiem.

Viņš pauž cerību, ka tikšanās laikā Saeimas deputāti varētu gūt objektīvu priekšstatu par viņa redzējumu uz turpmāko KNAB darbību, reputāciju, kā arī profesionālo sagatavotību. „Nebaidos no jautājumiem. Tieši otrādi – būšu gandarīts uz tiem atbildēt, ja mans aicinājums netiks atstāts bez ievērības,” saka Zvejsalnieks.

Informāciju sagatavoja:

Jānis Riņķis
Artūra Zvejsalnieka sabiedrisko attiecību konsultants
Tālrunis: + 371 28607446
E-pasts: janis.rinkis@prholding.lv

Plašāka informācija

Artūrs Zvejsalnieks
Tālrunis + 371 26450061
E-pasts: arturszv@gmail.com