Uzņēmējdarbības paplašināšanai un jaunu ražotņu izveidei – papildus finansējums un atvieglota projektu īstenošana

Veicot grozījumus valsts atbalsta programmā „Augstas pievienotās vērtības investīcijas”, pēc Ekonomikas ministrijas iniciatīvas palielināts komersantiem pieejamais finansējums un būtiski atvieglota projektu sagatavošana un īstenošana.


Ekonomikas ministrs Artis Kampars uzsver, ka „šobrīd ir svarīga jebkura – gan liela, gan maza iniciatīva, kas vecinātu uzņēmējdarbības aktivitāti Latvijā un celtu uzņēmēju konkurētspēju. Ekonomikas ministrija šobrīd strādā pie vairāku ES struktūrfondu programmu pilnveidošanas, lai vienkāršotu projektu gatavošanu un pēc tam arī īstenošanu, tādējādi sekmējot uzņēmējdarbības attīstību.”

Atbalsta programmas „Augstas pievienotās vērtības investīcijas” mērķis ir sniegt atbalstu komersantiem savas darbības paplašināšanai un jaunu ražotņu (vai ražošanas līniju) izveidei. Programmas kopējais finansējums šobrīd palielināts līdz 34 734 736,32 Ls, paredzot iespēju uz finansējumu pretendēt arī uzņēmumiem kokrūpniecības nozarē.

Turpmāk komersanti projekta īstenošanu varēs uzsākt jau uzreiz pēc projekta iesniegšanas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, nevis, kā iepriekš, pēc līguma noslēgšanas.

Lai nodrošinot savlaicīgu finansējuma apguvi, kā arī finansējuma ātrāku pieejamību komersantiem, veiktas izmaiņas termiņos, kādos komersantam ir jāiesniedz maksājuma pieprasījums, kā arī publiskā finansējuma apjomā, par kādu šis pieprasījums ir jāiesniedz. Papildus ir samazināti lēmuma par projekta apstiprināšanu/noraidīšanu termiņi.

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 24.februāra noteikumos Nr.200 „Noteikumi par darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājuma 2.1.2.4.aktivitāti „Augstas pievienotās vērtības investīcijas””” vakar, 9.jūnijā, tika apstiprināti Ministru kabineta sēdē. Detalizēti ar veiktajiem grozījumiem var iepazīties MK mājas lapā internetā – www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40129884&mode=mk&date=2009-06-09.

Informāciju sagatavoja:

Evita Urpena
EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja