Starptautiskie ūdens sporta un aktīvā tūrisma svētki

2009.gada 18.-19.septembrī Līvānu novadā norisināsies viens no lielākajiem šī gada pasākumiem – starptautiskie Ūdens sporta un aktīvā tūrisma svētki.
Pasākuma mērķis ir ūdens sporta, aktīvā tūrisma un veselīga dzīves veida iespēju apzināšana un popularizēšana, vienlaicīgi veicinot iedzīvotāju personīgo atbildību par savu drošību un veselības uzturēšanu Līvānu novadā, Latgalē, Baltijas Ezeru zemē un Eiropā. Pasākums tiek organizēts Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.–2013. gadam projekta LLI-050 WATER JOY „Uz ūdens resursiem balstītā kopējā tūrisma piedāvājuma radīšana Latgales reģionā un Utenas apriņķī” ietvaros.


Vērienīgais pasākums sāksies ar projekta WATER JOY atbalstu jaunizveidotā Līvānu novada Aktīvās atpūtas centra (Domes ielā 1b, Līvānos) atklāšanu uz pussalas starp Dubnu un Daugavu.
18. septembra galvenie plānotie pasākumi:
o velo tiesību eksāmens Līvānu Inženiertehnoloģiju un inovāciju centrā (Domes ielā 3),
o Līvānu aktīvā tūrisma centra atklāšana (Domes ielā 1b),
o kompleksais maratons komandām (velo kross (8 km) + nobrauciens ar laivu (7 km),
o Līvānu novada izglītības darbinieku spartakiāde.

19. septembrī plkst. 11.00 Svētku otrās dienas pasākumu atklāšana ar Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta aprīkojuma demonstrējumu.
Dažādas aktivitātes notiks visas dienas garumā: airēšanas slaloms, veiklības braucieni pa ūdeni, jautrās tūrisma tehnikas stafetes, velosipēdu un velosipēdistu modes skate, izglītojoši informatīva izstāde un brīvdabas konference „Aktīvā atpūta un veselība”. Pasākuma dalībniekiem būs arī iespēja izbaudīt nepatīkamas sajūtas simulētas autoavāriju situācijā, lai pārliecinātos par drošības jostu nepieciešamību.
Svētku kulminācijā tiek plānota akcija „Ritenis, pie riteņa Latvijas garākās Rīgas ielas garumā”. Akcijas mērķis ir veicināt dalībnieku un iedzīvotāju interesi un aktivitāti saistībā ar velosipēdu izmantošanu atpūtai un ikdienā, kā arī parādīt, cik lielu Rīgas ielas daļu Līvānos vienlaicīgi var „nosegt” velosipēdisti. Akcijas dalībnieki tiks aicināti stāties viens aiz otra, liekot sava velosipēda riteni pie nākošā velosipēda riteņa, Rīgas ielas garumā, sākot no tilta pār Dubnu. Pēc sastāšanās tiks veikts masu brauciens pa Līvānu pilsētas ielām. Katrs akcijas dalībnieks saņems piemiņas velti par piedalīšanos akcijā.

Uz tikšanos š.g. 18.-19.septembrī Līvānos!

Ūdens sporta un aktīvā tūrisma svētku afiša un sacensību nolikums pielikumā.

Sagatavoja
Tatjana Kozačuka
projekta koordinatore
tel. 654 28 111