Sovvaļnīks piedalīsies starptautiskā mazākumtautību dziesmu konkursā

Latgaliešu mūziķis Sovvaļnīks, kas šā gada jūlijā izdeva savu debijas solo albumu ‘Sūpluok’, izvēlēts kā vienīgais Baltijas valstu pārstāvis starptautiskajam dziesmu konkursam. Uz to solists dosies kopā ar citiem profesionāliem mūziķiem no Latvijas.


Ingars Gusāns, kas ar skatuves vārdu Sovvaļnīks roka un popa stila dziesmās ietērpj latgaliešu mūsdienu dzejnieku vārsmas, izturējis atlasi konkursā Liet International 2009, kas šogad, 7 gadus pēc tā izveides, oktobra beigās notiks konkursa dzimtajā Nīderlandes pilsētā Leeuwarden, vienojot spēcīgākos Eiropas mūziķus, kas dzied savā dzimtajā valodā vai dialektā, kura pārstāvji uzskatāmi par mazākumtautībām.

Uz konkursu dosies Latvijas pārstāvji – solists un ģitārists Ingars Gusāns (arī Klasiskās filoloģijas doktors, pasniedzējs 2 augstskolās), taustiņinstrumentālists Gints Stankevičs (atzīts un pieprasīts latviešu mūzikas producents), bundzinieks Raitis Aukšmuksts un ģitārists Māris Lovniks. Konkursā Sovvaļnīks izpildīs dziesmu „Pats sevī dzeivs”, kas bija pirmais singls no albuma „Sūpluok”.

Konkursa mājas lapa angļu valodā www.liet.nl/en/internationaal/. Sovvaļnīka aktualitātēm sekot līdzi un izteikt domas iespējams mūziķa profilā portālā www.draugiem.lv/sovvalniks. Atbalstītāji aicināti rakstīt vēstules uz sovvalniks@inbox.lv. Sovvaļnīka trešais radio singls „Vysi vieji” iekļauts LR2 Muzikālās bankas gada vērtīgāko dziesmu vidū.