Noslēdzies DU rīkotais skolēnu pētniecisko darbu konkurss

15.aprīlī Daugavpils Universitātes 51. starptaitiskās zinātniskās konferences laikā notiks skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konkursa „Ceļā uz zinātni” laureātu apbalvošana.


Šī gada 2.janvārī tika izsludināta pieteikšanās Daugavpils Universitātes rīkotajam skolēnu konkursam „Ceļā uz Zinātni”, ar iespējām izpētīt kādu no jautājumiem eksaktajās, humanitārajās, sociālajās vai dabaszinātnēs un iegūt tiesības valsts apmaksātām studijām Daugavpils Universitātē.

Rezultātā 79 skolēni iesniedza izstrādātos pētnieciskos darbus dažādās jomās (Pedagoģija, Psiholoģija, Mākslas zinātnes, Bioloģija, Veselības zinātne, Vides zinātne, Fizika, Matemtika, Informātika, Vēsture, Latviešu valoda un literatūra, Ekonomika un Socioloģija).

Konkursa vērtēšanas komisija desmit DU zinātnieku sastāvā izvērtēja visus atbilstoši nolikumam iesniegtos darbus un nolēma 40 topošajiem studentiem piedāvāt iespējas studēt DU budžeta grupā. Labāko pētniecisko darbu autori tiks sumināti 15.aprīlī pl.12:00, Daugavpils Universitātes 51. starptautiskās zinātniskās konferences laikā (Vienības ielā 13, aktu zālē).

Konkurss „Ceļā uz zinātni” rīkots ar mērķi veicināt un attīstīt vidusskolēnu interesi par aktuālajām tendencēm Latvijas un ārzemju zinātnē, kā arī popularizēt zinātniskās pētniecības darbu izstrādi. Mūsdienās arvien lielāka nozīme ir augstākajai izglītībai un zinātniski inovatīviem risinājumiem, tāpēc DU sniedz skolēniem iespēju piedalīties aktuālu problēmu izpētē, apspriest tās ar domubiedriem un DU mācībspēkiem.

Sīkāka informacija:
Dr.oec. Elita Jermolajeva, DU Zinātņu prorektore, skolēnu zinātnisko darbu konkursa „Ceļā uz zinātni” vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja
elita.jermolajeva@du.lv
Tālr.: 65425452