Noslēdzies 16. starptautiskais tūrisma gadatirgus “Balttour 2009”

Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē – ar šādu moto no 16. starptautiskā tūrisma gadatirgus “Balttour 2009” ir atgriezušies Latgales tūrisma nozares pārstāvji. Jau 8. gadu pēc kārtas Latgales plānošanas reģions un Latgales attīstības aģentūra sadarbībā ar Latgales tūrisma informācijas centriem un pašvaldībām piedalījās ar vienotu stenda ekspozīciju izstādē, kur tūrisma produktu klāstu un pievilcīgākos piedāvājumus prezentēja Latgales tūrisma nozares pārstāvji.


Izstādē piedalījās Daugavpils pilsēta un rajons, Krāslavas rajons, Ludzas rajons, Balvu rajons, Rēzeknes rajons un Preiļu rajons. Latgales reģiona stendā tūrisma produktu prezentēja arī Utenas apriņķis, kas ir projekta “Joint water – based tourism offering in Latgale region and Utena county” partneris. Latgales tūrisma pievilcīgums un kolorīts tika atklāts ar Ludzas amatnieku centra darbiem un Irēnas Baufales izstrādājumiem no ādas, visu izstādes laiku bija iespēja nogaršot un izbaudīt z/s „Kurmīši” zāļu tēju dabisko spēku, kā arī uzzināt par citiem interesantiem tūrisma pakalpojumu piedāvājumiem.

Izstādes noslēgumā, izvērtējot paveikto, Latgales plānošanas reģions un Latgales attīstības aģentūra izsaka pateicību Latgales pašvaldībām – par līdzdalību un finansiālu atbalstu; tūrisma informācijas centriem un uzņēmējiem – par aktīvu līdzdarbošanos, idejām un to realizāciju, garajām darba stundām, iecietību un sapratni.