Modernā latgaliešu dzeja dziesmā

Neļauties krīzes radītajai apkārt valdošajai depresijai aicina un sava veida izdzīvošanas programmu piedāvā muzikālais projekts Sovvaļnīks, izdodot pirmo singlu Pats sevī dzeivs no šīs vasaras sākumā plānotā albuma Sūpluok.


Albums Sūpluok ir viens no notikumiem Latgales reģiona attīstības aģentūras Latgales Kultūras programmas finansētajā projektā, kas paredz vairākas aktivitātes saistībā ar dažādu paaudžu latgaliešu dzejnieku audio stāstu un muzikālo dzejas versiju veidošanu. Albumā būs apkopotas dziesmas ar moderno latgaliešu dzejnieku (V. Lukaševiča, L. Rudāne, O. Seiksta u.c.) vārsmām, un tas būs veltījums dzejniecei Marijai Andžānei, kuras simtgadi šogad septembrī svinēs viņas daiļrades cienītāji.

Pats sevī dzeivs mūzikas autors ir Sovvaļnīks, teksta autors – latgaliešu postmodernās dzejas pamatlicējs Oskars Seiksts. Izdzīvošanas programma gaužām vienkārša un neiespējama vienlaikus – saproti sevi un atsakies no visa liekā. Sovvaļņīks cer, ka ikviens ieklausīsities aicinājumā atgriezties pie vērtībām, un veiksmīgi pārdzīvos grūtos laikus, sagaidot vasaru un albumu ar jaunu skatījumu uz latgaliešu dzeju.

Sīkāka informācija sekos…

Dziesmu var noklausīties: www.apollo.lv/portal/fun/1359/articles/149465/0