Mobilā interneta popularitāte Latvijā strauji pieaug

Kā liecina telekomunikāciju uzņēmuma Bite Latvija dati, arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju lietoto fiksēto interneta pieslēgumu aizstāj ar mobilo internetu, lai varētu arī ārpus darbavietas vai mājās elastīgi izmantot interneta pakalpojumus. Šī tendence ir īpaši aktuāla attiecībā uz brīvā laika pavadīšanu un darba lietu kārtošanu pēc darbalaika, jo visintensīvāk mobilais internets tiek lietots vakara stundās no plkst. 21:00 līdz 23:00. Bite Latvija eksperti norāda, ka daudziem klientiem būtisks faktors mobilā interneta izvēlē ir tā vienkāršais pieslēgšanas veids un iespēja to ērti lietot kopā ar jebkuru datoru.


Mūsdienās cilvēkam iespēja jebkurā vietā un laikā piekļūt internetam, meklēt informāciju, veikt rēķinu apmaksu, lasīt e-pastus, kā arī izklaidēties interneta vidē, ir kļuvusi par dzīves nepieciešamību. To apstiprina arī Bite Latvija novērotā masveidīgā pieslēgšanās mobilajam internetam – gada laikā Bites mobilā interneta lietotāju skaits pieaudzis četras reizes. Ir vērojama interesanta sakarība, ka Jūrmalas reģionā mobilā interneta lietotāju skaits strauji pieaug vasaras sezonā, kas liecina par cilvēku vēlmi atpūsties, saglabājot komfortu un iespējas, ko piedāvā mobilais internets.

Zita Zilgalve, Bite Latvija Klientu apkalpošanas direktore, uzsver: „Tā kā cilvēku dzīves ritms ir kļuvis straujāks, ir mainījušās arī to vēlmes attiecībā uz interneta pakalpojumu sniedzējiem. Mūsdienās cilvēkiem svarīgāka par iespēju mājās pie stacionārā datora pieslēgt internetu ir kļuvusi iespēja piekļūt internetam, nepārtraucot mobili pārvietoties. Nav nozīmes, vai cilvēks atrodas savās mājās, ir aizbraucis uz laukiem pie vecmāmiņas vai pie draugiem uz piepilsētu, viņa ērtībai ir nepieciešams interneta pieslēgums. Tāpat būtiski šajos ekonomiskajos apstākļos ir kontrolēt izmaksas, ko ir iespējams viegli darīt ar mobilo internetu, jo lietotājs maksā tikai par to laiku, ko ir pavadījis interneta vidē. Tādējādi izmantojot mobilo internetu mērķtiecīgi, var efektīvi samazināt izmaksas”.

Bite Latvija informācija liecina, ka mobilo internetu „Vodafone Mobile Connect” izmanto plašs Latvijas iedzīvotāju spektrs. Jaunākais reģistrētais Bites mobilā interneta lietotājs ir 17 gadus vecs, savukārt, vecākajam ir 81 gads. Šeit gan jānorāda, ka gados jauno lietotāju skaits var variēt, jo mobilo internetu, tāpat kā fiksēto, izmantojot īpašu modemu, var lietot visi ģimenes locekļi.

Bites mobilo internetu var lietot visā Latvijas teritorijā, bet ātrais mobilais internets a maksimālo ātrumu līdz pat 7,2 Mbit/s ir pieejams 3G pārklājuma joslā, kas aptver 10 lielākās Latvijas pilsētas. Analizējot datu pārraides plūsmu, ir secināts, ka mobilo internetu visvairāk lieto Rīgas, Rīgas rajona un Jelgavas teritorijā, bet vienlīdz daudz mobilā interneta lietotāju ir Daugavpils, Jūrmalas, Liepājas un Ogres rajonos. Tāpat daudz lietotāju ir lielajās pilsētās, kur atrodas augstskolas un ir liels studentu īpatsvars: visaktīvākie mobilā interneta lietotāji ir Jelgavā, tāpat mobilo internetu daudz izmanto Daugavpilī un Liepājā.

Bite Latvijas iedzīvotājiem piedāvā visā pasaulē populāro mobilā interneta pakalpojumu „Vodafone Mobile Connect”, ko iespējams izmantot jebkuram datoram ar ērti lietojamu USB modemu. Tas sniedz labu datu pārraides ātrumu 3G pārklājuma zonā līdz pat 7,2 Mbit/s ar vidējo lejupielādes ātrumu 2,8 Mbit/s un augšupielādes ātrumu – 1 Mbit/s, elastīgu apmaksas sistēmu, izvēloties sev vispiemērotāko tarifu plānu, fiksētu maksu, kas ļauj plānot izdevumus. Tagad Bites 3G tīkls ir pieejams Rīgas pilsētas, Ādažu, Salaspils, Piņķu, Carnikavas, Mārupes, Ķekavas, Kalngales, Ulbrokas, Olaines, Daugavpils, Rēzeknes, Jelgavas, Jūrmalas, Ventspils, Liepājas, Valmieras, Ogres un Jēkabpils iedzīvotājiem un viesiem.

Papildu informācija:

Natalja Rodionova, sabiedrisko attiecību vadītāja, Bites grupa
Mob. tālr.: +37125544433,
E-pasts: public.relations@bite.lv