Ministrejis atbiļd iz rezoļuceji par regionaluos volūdys statusu

Lakuga.lv jau ziņova ka 17.novembrī tyka izsyuteita 2.starptautiskuos latgalistikys konfereņcis dalinīku paraksteita rezoļuceja Tīslītu ministrejai (TM) i Izgleiteys i zynuotnis ministrejai (IZM). Sajimtys ministreju atbiļdis viestulis, kuramuos ministrejis pauž vīdūkli, ka nav pamata daškiert latgalīšu volūdai regionaluos volūdys statusu.


IZM: “…uzskatām, ka Latgales un citu Latvijas kultūrvēsturisko novadu tradicionālās kultūrvides saglabāšana un attīstība ir svarīgs Latvijas valsts un pašvaldību politikas aspekts. To apliecina Latvijas pievienošanās UNESCO 2003.gadā pieņemtajai Konvencijai par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu. (..) Lai nepieļautu Latgales kultūrvides sašaurināšanos, latgaliešu savdabīgo valodas tradīciju izzušanu, aicinām Jūs izstrādāt Latgales nemateriālā kultūras mantojuma atbalsta pasākumus atbilstoši konvencijā definētajam un saskaņā ar (..) īstenošanas norādījumiem.
Pylns viestulis teksts:

TM: “…apzinoties jautājuma nozīmīgumu, par valsts valodas politikas īstenošanu atbildīgo institūciju pārstāvji ir vienojušies par to, ka 2009.decembrī nepieciešama atkārtota diskusija par latgaliešu rakstu valodas un latgaliešu izlokšņu statusu valodas politikas kontekstā.”
Pylns viestulis teksts:

Izaver, ka taišni TM aicynuojuma īspaidā teik reikuota 8.decembrī paradzāto diskuseja Latvejis Zynuotņu akademejā, par kuru vairuok informacejis meklejit lakuga.lv nūtykumu sadaļā. Kai ari pīvīnojam presis relizi par diskusiju: