Mākslas darbu izsolē Latvijas Sarkanajam Krustam saziedoti 785 lati

Šā gada 1.decembrī restorāna K.I.D. notika septiņu Latvijas mākslinieku – Rasas Jansones, Tatjanas Krivenkovas, Ivetas Laures, Kristīnes Lazdānes, Ievas Maurītes, Kirila Panteļejeva, Andas Poikānes mākslas darbu izsole. Kopumā tika izsolīti septiņi darbi par kopējo summu 785 lati Visi izsolē iegūtie ziedoti Latvijas Sarkanajam Krustam – vecu un vientuļu cilvēku mājas aprūpei.


Mākslas darbi īpaši šai izsolei tapa šā gada vasarā, māksliniekiem atbalstot Merrild labdarības akciju MĒS JŪS ATCERAMIES! Izsolē visiekārotākie bija Ievas Maurītes glezna „Tik pazīstama smarža” un Kirila Panteļejeva „Vientuļš koks”. Savukārt Tatjanas Krivenkovas litogrāfiju cikls „Kredo” ceļos uz Dāniju – uz kompāniju Merril Kaffe.

Latvijas Sarkanā Krusta pārstāve Ketija Tālberga atzina: „Latvijas Sarkanais Krusts vakar ar nepacietību sekoja līdzi izsoles norisei. Izsoles ienākumi paredzēti mājas aprūpes programmai, kuras ietvaros Sarkanā Krusta darbinieki mājās apciemo un ikdienas solī palīdz tiem vecajiem, vientuļajiem un slimajiem cilvēkiem, kuri paši vairs sevi aprūpēt nespēj. Saziedotā summa ir ļoti liels ieguldījums mūsu darbā, ar kura palīdzību spēsim ne tikai palielināt mūsu aprūpes apjomu, bet gan nodrošināt darbiniekus ar nepieciešamo aprīkojumu un apmācīt tos aktuālajos veselības un aprūpes jomas jautājumos.”

„Vēlamies no sirds pateikties gan māksliniekiem par savu darbu ziedojumu, gan arī jaunajiem darbu īpašniekiem par piedalīšanos labdarības izsolē un ,protams, Merrild par iniciatīvu un sadarbību projektā,” teica Ketija Tālberga.

Ar mākslas darbu izsoli noslēdzās Merrild rīkotā labdarības akcija MĒS JŪS ATCERAMIES!, kuras ietvaros Latvijas iedzīvotāji tika aicināti atcerēties par vecajiem vientuļajiem cilvēkiem, kuri dzīvo mums līdzās. Iedzīvotāji akcijā tika aicināti piedalīties gan apciemojot vecos cilvēkus, gan arī iegādājoties Merrild kafiju, ziedot divas tasītes veciem vientuļiem cilvēkiem.

Kopumā akcijas laikā tika savāktas 10761 paciņas kafijas, kas ar Latvijas Sarkanā krusta līdzdalību nonāks pie veciem cilvēkiem visā Latvijā. Kā dāvana ziemassvētkos kafija nonāks arī pie Kristapa Upelnieka fonda aprūpē esošajiem vecajiem un vientuļajiem sirmgalvjiem un pie gados vecajiem sportistiem, par kuriem rūpējās Latvijas Olimpiešu Sociālais fonds. Saziedotās kafijas nogāde vientuļajiem sirmgalvjiem turpināsies līdz Ziemassvētkiem.

Merrild Kaffe pārstāvis Baltijā Dzintars Līcis norāda: „Esam ļoti priecīgi, ka mums, pateicoties mākslinieku līdzdalībai akcijā, izdevās savākt līdzekļus Latvijas Sarkanajam Krustam, kas ir īpaši nozīmīgi pēc nepatīkamā gadījuma ar Latvijas Sarkanā Krusta biroja apzagšanu. Vienlaikus esam ļoti gandarīti par akcijas rezultātiem kopumā, jo varēsim iepriecināt ar kafiju vairāk kā desmit tūkstošus Latvijas vientuļo sirmgalvju. Izsakām lielu paldies visiem akcijas atbalstītājiem un pircējiem, kas atsaucās mūsu aicinājumam atcerēties vecos vientuļos cilvēkus.”

Papildu informācijai:

Dita Kļaviņa-Lauberte
Tālr. 67201460; mob. tālr. 26332110
e-pasts : dita.kļaviņa-lauberte@ka.lv