Lielais “ieskrējiens” Latgalē

Pagājušajā nedēļas nogalē Latgalē notika auto-foto-orientēšanās pasākums “Lielais Orientēšanās Brauciens V”.


Pēc sātīgām brokastīm lauku mājās “Kliņģerītes”(Sēlijā) uz starta stājās 64 ekipāžas. Laika apstākļi, kā jau ierasts, bija ļoti labi – par spīti sinoptiķu pesimismam lielāko daļu laika bija saulains laiks. Divās dienās dalībniekiem bija jāatrod 100 kontrolpunkti, kuros vajadzēja nofotografēties. Lielākoties tie bija kultūrvēsturiskie objekti – pilis, muižas, baznīcas, akmeņi u.c. Vidēji sacensību laikā katrs nobrauca 600-800km.

Pirmajā dienā dalībnieki viesojās arī Andrupenes lauku sētā, kurā piedalījās nelielā ekskursijā, degustēja vietējo grūbu putru un nedaudz atpūtās. Pirmās dienas vakarā dalībnieki palika pa nakti kempingā “Aglonas Alpi” – pavisam netālu no Aglonas. Otrā diena bija īsāka, tomēr ne mazāk sarežģīta – vajadzēja meklēt pirmajā dienā neatrastos punktus un finišēt Krustpils pilī. Izrādījās, ka šis uzdevums nemaz nebija tik viegls, jo ceļa remontu dēļ Jēkabpils ir tuvu vai paralizēta, un dalībniekiem vajadzēja pēdējos simtus metru (bet dažiem pēdējos kilometrus) mērot ar kājām. Finišēja visi. Apmierināti arī bija visi.

Daži citāti no dalībnieku atsauksmēm par šo posmu:

  • Velga, PIE TEAM II Nr.47:

”Šī nebija pirmā reize, kad mēs piedalāmies šāda veida pasākumā, kā arī LOB esam braukuši. Un…….. Kā jau mēs domājām pirms šī posma, tā arī ir pēc – mēs brauksim arī nākamreiz!!! Bija baigi forši, un mūsu draugiem, kurus mēs arī ievilkām šajā pasākumā, bija sajūsmas pilnas acis, un šodien uzzinot par nākamo posmu, viņi jau izbrīvēja brīvu dienu kalendārā, lai varētu piedalīties 19.septembrī… “

  • Pēteris Nr.27:

”… Organizatoriem sakām paldies par iespēju iepazīt brīnišķīgas vietas! Mūsu fotogrāfes sajūsma par bildi ar balto subaru uz vientuļā lidlauka vainagojās ar svinīgu vafeļu tortītes “Vāverīte” notiesāšanu tieši kontrolpunktā jau pēc finiša mierīgā gaisotnē. Un prieks, ka baltie mākoņi pozēja tikpat smaidīgi. Par rezultātiem – jā, protams, ka mērķējām augstāk, bet izanalizējot savas kļūdas, ir skaidrs, kur varējām piestrādāt un kur būtu bijis jādara savādāk. Tādēļ jau no kļūdām mācas, ko esam gatavi pierādīt jau nākamajā braucienā Kurzemē!”

Uzvarētāji: 1.vietu ieguva Inesis Vimba/Ainars Mediņš ar Toyota Land Cruiser, 2.vieta – Andris Robalds/Ilze Robalde ar VW Caravella un 3.vieta – Andrejs Dmitrijevs/Aivo Saksis ar VW Passat.

Visus rezultātus un fotogrāfijas, kā arī dalībnieku atsauksmes varat apskatīt www.autofotoorientesanas.lv

Liels paldies mūsu atbalstītājiem: kempingam “Aglonas Alpi”, Andrupenes lauku sētai, Krustpils pilij, www.kausi-balvas.lv, Digitālā Pele, Novonews.lv, www.i-rezekne.lv

Starp citu, nākamais šāds brauciens notiks 19.septembrī – reģistrācija jau sākusies. Nenokavējiet, līdz 1.septembrim dalības maksa vienam automobilim ir tikai 40Ls.