Latgales plānošanas reģions sadarbosies ar Vitebskas apgabalu

Š.g.15.jūlijā parakstīts Līgums par kaimiņattiecību attīstību un sociāli ekonomisko sadarbību starp Latvijas Republikas Latgales plānošanas reģionu un Baltkrievijas Republikas Vitebskas apgabala izpildkomiteju.

Vitebskas apgabala izpildkomiteja organizēja Starptautisko investīciju forumu starptautiskā mākslas festivāla „Славянский базар в Витебске” pasākumu ietvaros. Forumā viesi un dalībnieki varēja iepazīties ar Vitebskas apgabala investīciju piedāvājumiem, perspektīviem investīciju objektiem un dažādās ekonomikas nozarēs strādājošo uzņēmumu darbu.

Pēc Vitebskas apgabala izpildkomitejas uzaicinājuma Vitebskas Starptautisko investīciju forumā piedalījās Latgales plānošanas reģiona delegācija.

Foruma ietvaros notika abu pierobežas reģionu vadītāju un pārstāvju sanāksme, kuras laikā tika pārrunāti sadarbības attīstības jautājumi. Svinīgā gaisotnē Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs Andris Vaivods un Vitebskas apgabala izpildkomitejas priekšsēdētāja pirmais vietnieks O.Mackevičs parakstīja Līgumu par kaimiņattiecību attīstību un sociāli ekonomisko sadarbību starp Latvijas Republikas Latgales plānošanas reģionu un Baltkrievijas Republikas Vitebskas apgabala izpildkomiteju. Abas puses vienojās, ka jāsekmē sadarbība prioritārās jomās: ražošanas un uzņēmējdarbības potenciāla veicināšana, darba tirgus attīstība, investīciju piesaistīšana, transports un loģistika, kultūra, sports un tūrisms, ekoloģija u.c. Līgums paredz arī atbalstu kontaktu veidošanā starp abu reģionu privātā sektora pārstāvjiem, pašvaldībām, asociācijām u.c.




Latgales reģiona delegācijas sastāvā Vitebskas apgabalu apmeklēja A.Vaivods, Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs, I.Maļina – Tabūne, Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja, I.Kursīte, Latgales plānošanas reģiona Projektu plānošanas un ieviešanas nodaļas vadītāja un M.Bozovičs, Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors.