Latgalē notika pirmais pārrobežu darba grupas seminārs projekta LLI-050 WATER JOY ietvaros

Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gadam projekta LLI-050 „Joint water-based tourism offering in Latgale region and Utena county” ietvaros 2009.gada 10.-11.septembrī notika pieredzes apmaiņas brauciens pa Latgali Utenas apriņķa tūrisma speciālistiem un uzņēmējiem, kā arī pārrobežu darba grupas seminārs.


Pieredzes apmaiņas brauciena laikā Utenas apriņķa tūrisma speciālisti, uzņēmēji un pašvaldību pārstāvji tika iepazīstināti ar Latgales reģiona tūrisma resursiem un produktiem, tajā skaitā aktīvās atpūtas iespējām, Latgales kulinārā mantojuma tīkla uzņēmumiem, velotūrisma maršrutiem, amatnieku centriem, kā arī projekta ietvaros labiekārtotajām publiskās atpūtas vietām.
Savukārt, pārrobežu darba grupas semināra gaitā, kas notika Aglonas novadā 10.septembrī viesu mājā „Mežinieku mājas”, kurā piedalījās arī Latgales tūrisma eksperti un uzņēmēji, tika apspriesta jaunu pārrobežu tūrisma produktu izstrāde. Latgales tūrisma eksperti prezentēja 7 jaunus pārrobežu maršrutus Baltijas Ezeru Zemes Latgales teritorijā. Tika prezentēti sekojošie maršruti: “Baltijas Ezeru zeme gardēžiem”, “Zirgs – veselībai, skaistai stājai un dvēseles harmonijai”, “Laimes loks – nostāsti un teikas”, “Iepazīsti Baltijas Ezeru zemi caur amatu tradīcijām”, kā arī kultūrvēsturiskais maršruts, ziemas piedāvājumu maršruts un velomaršruts.
Semināra laikā arī tika apspriesta mārketinga materiālu izstrādes koncepcija, kā arī dalība starptautiskajās izstādēs „Balttour 2010” un „Vivatour 2010”.
2009.gada 21.-22.oktobrī Utenas apriņķī notiks otrais pārrobežu darba grupas seminārs, kurā piedalīsies arī tūrisma eksperti un uzņēmēji no Latgales reģiona.

Fotogalerija