Krievijas uzņēmēji ir ieinteresēti strādāt ar Latgali

Piedaloties Pēterburgas tūrisma forumā, Daugavpils lielākā viesnīcai “Park hotel Latgola” izveidojās sadarbība ar Latvijas vicekonsuli Sanktpēterburgā un vairākām tūrisma aģentūrām, kā rezultātā jau 26.martā Latgales TIC un tūrisma aģentūras dosies uz Krieviju, lai izstāstītu savus piedāvājumus un apspriestu turpmākās sadarbības iespējas ar Krievijas tūrisma aģentūrām. Jāatzīmē, ka Krievijas uzņēmēji ir ieinteresēti strādāt ar Latgali.


Latvijas vēstniece Sanktpēterburgā Inga Stūrīte izteica piedāvājumu veidot tādu kā kontaktbiržu – pavasara tūrisma semināru “Tūrisma iespējas Latgales reģionā”. Semināra tēmas izvēle radās sarunās ar Pēterburgas tūrisma kompānijām, kas izteica savus viedokļus par sezonas pieprasījumu. Šobrīd cilvēki neplāno doties tālos un dārgos ceļojumos, taču nevēlas atteikties no iespējas uzzināt un ieraudzīt kaut ko jaunu, kā arī atpūsties labos apstākļos. No šāda skatu punkta raugoties – Latgales reģions tieši atbilst situācijai.
Tiek lēsts, ka seminārā piedalīsies Latvijas ģenerālkonsulātā akreditētās 78 Sanktpēterburgas tūrisma kompānijas, kas izteikušas vēlmi arī sadarboties ar Latgales tūrisma informācijas centriem un tūrisma aģentūrām. Krievijas sadarbības partneriem tiks stāstīts par Latgales vēsturisko mantojumu, atpūtas iespējām, māla pavēlniekiem – Latgales podniekiem un jaunumiem dokumentācijas kārtošanā, lai saņemtu Šengenas zonas vīzu.

Informāciju sagatavoja –
Zane Ločmele
Latgales plānošanas reģiona preses sekretāre
65681547; 26672621
zane.info@inbox.lv
zane.locmele@latgale.lv