Dienvidāfrikas siltums vējainajā Latvijas pavasarī no Endijas

Pavisam neticams liekas stāsts, ka latviešu meitene, kas dzimusi un augusi Salacgrīvā, savu nopietno skatuves pieredzi un solo dziedāšanas mākslu sāka tieši Dienvidāfrikā. Šis stāsts ir par Endiju Rezgali, kas apbūra Dienvidāfrikas iedzīvotājus, kļuva par skatuves dīvu un pieprasītu solo dziedātāju arī Eiropā.


Protams, tas viss nebūtu iespējams bez liktenīgu notikumu sakritības un vienreizējās balss, kas piemīt tikai un vienīgi talantīgajai dziedātājai. Viņas pirmā skolotāja Dienvidāfrikā bija Margaret Ulricht – Stuart, kuras spožā karjeras norisinājās uz Itālijas skatuves. Mūzikas zinātāji un kritiķi Endijas balss dotības salīdzina ar slaveno Britu vokālisti Sāru Braitmenu un apgalvo, ka Latvijā otras tādas nav. Tieši tāpēc šī ir unikāla iespēja dzirdēt un redzēt Endiju, jo šobrīd viņa ir atgriezusies Latvijā un ir gatava pārsteigt un uzrunāt ikvienu Latvijas klausītāju. Bez tam, lielai daļai Latvijas auditorijas Endija ir labi pazīstama no tādiem mūzikas projektiem, kā maestro Raimonda Paula Līgo dziedāšanas svētkiem Raiskumā un Ziemassvētku koncertiem kopā ar Rīgas Doma zēnu kori.

Šī gada koncerttūres repertuārs ir īpaši veidots, jo tas apvienos pasaulslavenus klasiskās mūzikas šedevrus, pazīstamas melodijas no kinofilmām, krievu romanču kaislības un afrikāņu ritmus. Tieši dienvidāfrikāņu dziesmu izpildījums ir tas, kurš latviešu sirdīm liek pukstēt straujāk un tiekties pretī Saulei. Tūres ietvaros notiks 2 koncerti Latgalē – 27.martā plkst. 18.00 Daugavpils Latviešu kultūras centrā un 28. Martā plkst. 18.00 Viļānu kultūras namā. Kopā ar Endiju būs Latvijā pazīstams ērģelnieks – koncertmeistars Aivars Kalējs. Nāc un baudi, jo viņas samtainā balss apbur, liek klejot līdzi pa Dienvidāfrikas takām, liek klausīties okeāna viļņos un ļauties Saules siltumam.

Vairāk par Endiju lasi: www.endia.lv

Kontaktinformācija pa tālruni 29391554 Zina