Šogad domēna vārdi būs lētāki

Network Information Center (NIC) sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Jānis Riņķis pavēstīja, ka no 2008. gada janvāra augstākā līmeņa domēna “.lv” reģistra turētājs (NIC) samazinājis domēnu vārdu reģistrēšanas un uzturēšanas maksu. Turpmāk „.lv” domēna vārda reģistrācija un apkalpošana maksās gandrīz uz pusi lētāk.


Līdz ar jauno tarifu stāšanos spēkā līdzšinējo 16.00 LVL vietā domēna vārda reģistrēšanas un apkalpošanas maksa būs tikai 8.50 LVL gadā (ieskaitot PVN).

Visi šie uzlabojumi ir iespējami, galvenokārt pateicoties pastāvīgi augošajam domēnu vārdu lietotāju skaitam un NIC iekšējo procesu optimizācijai. Maksa par domēna vārdiem tiek rēķināta saskaņā ar publisko pakalpojumu izcenojumu noteikšanas metodiku, kuras pamatā izmantoti MK 2002.gada 5.marta noteikumi (Nr. 93). NIC prognozē, ka arī 2008. gadā turpinās pieaugt jauno domēnu vārdu lietotāju skaits, un plāno savu attīstību tā, lai samazinātu pakalpojuma sniegšanas izmaksas.

NIC vadītāja vietniece Katrīna Sataki paskaidroja, ka pirmā cenu pazemināšanas kārta 2007. gada sākumā sekmējusi domēna vārdu lietotāju skaita pieaugumu. Tas, savukārt, ļāvis domāt par cenu samazināšanu 2008. gadā. „Šogad, paralēli tarifu samazināšanai, strādājam arī pie jaunās klientu tiešsaistes sistēmas, kurai vajadzētu ievērojami atvieglot ne tikai mūsu darbu, bet arī padarīt klientiem ērtāku domēna vārdu pārraudzību un pārvaldību. Klienti par tiem pašiem pakalpojumiem un lielākām ērtībām maksās mazāk. Ceram, ka tas palīdzēs palielināt domēnu vārdu lietotāju skaitu un sekmēs vēl plašāku un ērtāku interneta lietošanu Latvijā,” saka Katrīna Sataki.

Informāciju sagatavoja Jānis Riņķis,
Network Information Center (NIC)
sabiedrisko attiecību projektu vadītājs