Šodien Daugavpilī diskutē par ES fondu līdzekļu efektīvāku apguvi.

Lai efektīvāk tiktu apgūti 2007. – 2013.gada ES fondu līdzekļi uzņēmējdarbības attīstībai Latgalē, Latgales RSIC aicinājis uzņēmējus, biznesa atbalsta institūcijas un citus interesentus piedalīties apaļā galda diskusijā, kurā piedalīsies arī Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās Normunds Broks. Pasākumā piedalās arī Finanšu un Ekonomikas ministriju, Latgales plānošanas reģiona un Latgales reģiona attīstības aģentūras pārstāvji.

Pasākuma dalībnieki tiks informēti par uzlabojumiem ES fondu administrēšanas sistēmā, ES tiešo atbalstu un Ieguldījumu fonda atbalstu uzņēmējdarbībai līdz 2013.gadam. Paredzētas arī uzņēmēju prezentācijas par realizētajiem ES fondu projektiem 2004. – 2006.gadā.

Diskusijā uzņēmēji dalīsies pieredzē ES atbalsta izmantošanā, diskutēs par uzņēmējiem nepieciešamajiem ES atbalsta virzieniem laika periodā līdz 2013.gadam, līdzšinējo pieredzi sadarbībā ar Latvijas garantiju aģentūras garantiju, riska kapitāla fondu, programmu „ALTUM” biznesa uzsācēju un paaugstināta riska aizdevumu izmantošanu un par nepieciešamo Ieguldījuma fonda atbalstu finanšu resursu pieejamības uzlabošanai uzņēmējiem.

Pēc diskusijas pasākuma dalībnieki apmeklēs Latgales uzņēmumus, kuri piedalās ES fondu projektu ieviešanā.

Apaļā galda diskusija notiks „City Center” konferenču zālē, Viestura ielā 8, Daugavpilī. Programmu skat. Pielikumā.

Informāciju sagatavoja:
Harijs Vucins, kompānija „13.STĀVS”
e-pasts: harijs@13stavs.lv, tālr./f.: 654 21243
Papildinformācija:
Andris Kucins, Latgales RSIC
e-pasts: andris.kucins@latgale.lv