Rēzeknes rajona padome atsavina nekustamo īpašumu, pārdodot to izsolē

Šodien, 21.oktobrī Ministru kabinets (MK) apstiprināja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādāto MK rīkojuma projektu „Par Rēzeknes rajona pašvaldības nekustamā īpašuma atsavināšanu”.


Rīkojuma projekts izstrādāts, pamatojoties uz Rēzeknes rajona padomes informāciju par nekustamo īpašumu, Brāļu Skrindu ielā 2A, kura atsavināšanas procedūra uzsākta jau 2008.gada 26.februārī. Rēzeknes rajona padome nolēma nekustamo īpašumu pārdot izsolē, taču uz šo izsoli noteiktajos termiņos nav pieteicies neviens dalībnieks. Līdz ar to Rēzeknes rajona padome atzina minēto izsoli par nenotikušu un vēlas izsludināt izsoli atkārtoti.

Atbilstoši Rajonu pašvaldību reorganizācijas likumā noteiktajam, rajona pašvaldības nekustamo īpašumu no likuma spēkā stāšanās dienas līdz attiecīgā nekustamā īpašuma nodošanas dienai var atsavināt tikai ar Ministru kabineta piekrišanu.

Izvērtējot Rēzeknes rajona padomes sniegto informāciju, RAPLM nav iebildumu par minētā nekustamā īpašuma atsavināšanu izsolē normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Saskaņā ar Rajonu reorganizācijas likumā noteikto, atsavināšanas rezultātā gūtie ieņēmumi novirzāmi rajona pašvaldības investīciju projektu, Eiropas Savienības fondu un ārvalstu finanšu palīdzības projektu finansēšanai, rajona pašvaldības aizņēmumu atmaksāšanai, ilgtermiņa saistību izpildei vai reorganizācijas plāna īstenošanas nodrošināšanai.

Informāciju sagatavoja:

Lauris Vilnītis
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas
Komunikācijas nodaļas
Pārvaldes vecākais referents
Tālr. 67770472
e-pasts: lauris.vilnitis@raplm.gov.lv