Rēzeknē notika Latgales reģiona struktūrfondu konference.

Š.g. 27.novembrī, Rēzeknē notika ikgadējā Latgales reģiona struktūrfondu konference, ko organizēja Latgales plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centrs (Latgales RSIC) sadarbībā ar Dienvidlatgales NVO resursu centru, LR Ekonomikas un Finanšu ministrijām, valsts aģentūrām u.c. valsts iestādēm. Klātesošie tika iepazīstināti ar 2007. – 2013.gada plānošanas perioda ES struktūrfondu aktualitātēm. Konferences ietvaros notika četras darba grupas – izglītības, pašvaldību, uzņēmējdarbības un nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem.

Konferences atklāšanā piedalījās Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Guntis Vjakse, Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās (ĪUM SIL) Oskars Kastēns, pārstāvji no Latgales nevalstiskajām organizācijām (NVO), LR Ekonomikas un Finanšu ministrijām un Latgales plānošanas reģiona (LPR).

Nevalstisko organizāciju pārstāvji tika informēti par valsts, pašvaldību un NVO sektora sadarbības iespējām. ĪUM SIL ministrs Oskars Kastēns informēja par finanšu piesaisti un ĪUM SIL reorganizāciju. Latgales reģiona NVO resursu centra brīvprātīgais Oskars Zuģickis pastāstīja klātesošiem par pašreizējo situāciju NVO sektorā, kā arī piedāvāja iepazīties ar statistiku. Daugavpils rajona partnerības koordinatore Inga Krekele pievērsa Latgales reģiona sadarbības memoranda padomes uzmanību LEADER programmas aktualitātēm. Darba grupas noslēgumā, klātesoši izvērsa plašu diskusiju par aktuālajām tēmām NVO sektorā: finanšu nepietiekamība, atskaitīšanās sistēmas sarežģītība, mazo grantu trūkums u.c.

Darba grupā „Eiropas Sociālā fonda atbalsts cilvēkresursiem augtākajā izglītībā un zinātnē” Izglītības un zinātnes ministrijas speciālisti informēja izglītības sfērā strādājošos par cilvēkresursu piesaisti zinātnei, atbalstu maģistra un doktora studiju programmu īstenošanai.

Pašvaldību vadītāji, to plānošanas un attīstības speciālisti tika iepazīstināti ar pārskatu „Reģionu attīstība Latvijā”, E-pakalpojumiem pašvaldībām un ES SF aktualitātēm, diskutēja par Latgales pilsētu sociālekonomiskās attīstības tendencēm un teritoriālās sadarbības programmām un to pieejamību.

Uzņēmēju un biznesa atbalsta institūciju pārstāvjus Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras speciālisti informēja par ES struktūrfondu aktualitātēm un ES atbalstu tūrisma pakalpojumu attīstībai.

Konferencē piedalījās Latgales pašvaldību vadītāji, to iestāžu darbinieki, NVO pārstāvji, uzņēmēji, vairāku ministriju un Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) speciālisti un politiķi.

Informāciju sagatavoja:
Harijs Vucins, kompānija „13.STĀVS”
e-pasts: harijs@13stavs.lv, tālr./f.: 654 21243
Papildinformācija:
Ināra Krūtkrāmele, Latgales RSIC vadītāja
e-pasts: inara.krutkramele@latgale.lv